kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Carnivalcore: de nieuwe woontrend hijst je interieur in een feestelijk jasje

Thuiskomen hoort een feest te zijn. Een plek waar je je compleet thuis voelt, én waar je blij van wordt. Ben je op jacht naar nieuwe accessoires voor een extra beetje sjeu? Omarm dan de nieuwe woontrend carnivalcore, waarmee je wat meer feestelijkheid in huis haalt.

Carnivalcore
2016-3, Jeroen van der Spek, Cleo Scheulderman

Weerspiegeling van karakter

Er wordt dikwijls gezegd dat je interieur een weerspiegeling van je karakter is. Daarmee wordt bedoeld dat je aan de kleurkeuze, de meubels en de accessoires binnen de vier muren van een huis direct kunt zien wat voor persoon de bewoner is. Is het iemand die houdt van rust of juist van drukte? Aan de hand van de – al dan niet aanwezige – kleur, zou je dat zó op kunnen maken.

Carnivalcore

Wanneer jij in de tweede categorie valt en wel houdt van wat kleur en speelsheid in huis, is de trend carnivalcore je op het lijf geschreven. Het is namelijk een trend die heel kleurrijk is, en je – zoals de naam al doet vermoeden – zelfs een beetje doet denken aan het kleurpalet en de prints van een carnaval. Een kast in de stijl van een kermistent? Een kunstwerk zo groot als de hele muur, vol kleur en abstracte vormen? Of toch een bijzettafel in de vorm van een dier met allerlei tierlantijntjes? Niks is te gek.

Een echte richtlijn is er niet, behalve dat het zeer kleurrijk is en een ideale manier om je fantasie te gebruiken. Buiten te lijntjes kleuren of een misstap maken? Dat doe je met carnivalcore niet snel.

Buiten te lijntjes kleuren of een misstap maken? Dat doe je met Carnivalcore niet snel.

Wat een kermis

Bij deze trend draait het om een interieur dat sterk doet denken aan de styling van een kermistent. Qua kleur, qua vrolijkheid, qua prints én ook wat het vrolijke gevoel dat het oproept betreft. Dus geen pastelkleuren, maar juist meerdere primaire kleuren bij elkaar, gecombineerd met allerlei opvallende, vrolijke prints en patronen.

Minimalistische aanpak

Vrezen voor een te schreeuwerig interieur hoeft je echter niet, want je kunt carnivalcore ook minimalistisch in huis halen. Hoe? Simpel: pas slechts in enkele accessoires van je huis deze opvallende trend toe. Een kussen met ruiten in een opvallende primaire kleur, één kleurrijke kast in de hal of een abstract kunstwerk in de zithoek volstaan ook.

Stylingregel

Wanneer je het aandurft om groots te gaan, kun je je lol niet op. Want print op print en kleur op kleur? Het kán! Om ervoor te zorgen dat je ogen niet gaan tollen en het wel stijlvol blijft, is het slim om de 60-30-10 regel aan te houden. Hiermee blijft ook een kleurrijk interieur volledig in balans. Hier lees je alles over deze gemakkelijke stylingregel.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Miki (@plot.twist.interiors)

nog meer: wooninspiratie