WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Begin een blog in 9 stappen

Ook zin om te bloggen? Dat kan, met deze 
9 eenvoudige stappen. Wie weet zien we je 
nog eens terug in een volgend blogazine

1. Begin!

‘Ooit wil ik 
mijn eigen blog’ Klinkt dat je bekend in de oren? Gewoon doen. De meeste bloggers zijn niet trots op hun eerste blogposts, maar wel dat ze de stap namen om te beginnen.

2. Kies je niche

Bloggen is hard werken. Dat houd je alleen vol als je het heel leuk vindt. Kies daarom een onderwerp dat bij jou past. Een passie voor interieur is niet genoeg om je te onderscheiden. Zo blogt BeeldSTEIL over 
interieur with a Scandinavian touch. En gaat Bright.Bazaar 
juist voor bijzonder kleurrijk.

3. Hoe heet je eigenlijk?

Vraag anderen waar ze aan denken bij jou en jouw niche. Denk niet te moeilijk. Veel bloggers refereren aan hun eigen naam, zoals Christine van House of C. en Femke van Femkeido. Of denk aan een andere taal, kleur, sfeer of stijl. Gekozen? Leg je naam vast, ook op platformen die je nog niet gebruikt. 
En registeer je domeinnaam bij een hostingbedrijf. Redirect de naam naar WordPress of Tumblr en you’re good to go.

4. Blog!

Zo, jij kunt aan de slag. Maak een lijst met minimaal dertig onderwerpen waar je over kunt schrijven. Handig als je eens geen inspiratie hebt. Misschien kun je een wekelijkse rubriek bedenken? Blog sowieso op vaste momenten, zo weten je lezers wanneer ze iets nieuws kunnen verwachten.

5. Het oog wil ook wat

Beeld, minstens zo belangrijk als tekst. Op veel blogs kom je hetzelfde beeld tegen. Maak daarom je eigen foto’s. Wat past bij jouw blog? Scandinavisch wit of juist in zoet pastel. Het is het mooist als alle foto’s in dezelfde stijl gemaakt worden. Kijk maar eens hoe Zilverblauw en MyDubio dat doen.

6. Go social

Die bezoekers komen niet vanzelf. Laat de wereld weten dat je er bent met behulp van social media. 
Installeer share buttons op je blog, zodat enthousiaste lezers een blogbericht kunnen delen. Vergeet niet om je eigen blog te delen. Als je zelf beeld maakt, zijn Pinterest en Instagram heel belangrijk. Wist je dat April & May in de top 15 van grootste Pinterest accounts ter wereld staan? Ze hebben ruim 4,5 miljoen volgers!

7. Maak vrienden

Leuk, iemand ontmoeten die van dezelfde dingen houdt als jij. Dat gaat online vrij makkelijk, via Instagram en Pinterest ontdek je andere bloggers. Nog leuker: in real life afspreken. Ga naar een conferentie, zoals Meet the 
Blogger Amsterdam op 
3 en 4 oktober 2015. Of volg 
creatieve workshops bij bloggers als Elle Aime en Immer Urlaub.

8. Improve your skills

Bloggers moeten alles 
kunnen: tekst schrijven, 
interieurs stylen, 
fotograferen, beeld 
bewerken… Geen zorgen, daar zijn dus workshops voor! Meet the Blogger organiseert regelmatig workshops op het gebied van fotografie & styling.

9. Hou vol!

Een groot deel stopt in het eerste jaar. Laat je niet te snel ontmoedigen. Iedere blogger heeft wel eens een periode waarin het meer moeite kost. Maar bloggen omdat je gratis spullen wil ontvangen of op snoepreis wil, werkt niet. Bloggen doe je allereerst voor jezelf. Omdat je het leuk vindt en omdat het bij je past. Ok, en omdat je een gezonde portie doorzettingsvermogen hebt.

Aan de slag

Ben je na deze stappen klaar om te bloggen? Aan de slag dan! Kom voor extra inspiratie en motivatie langs bij Meet the Blogger op 3 en 4 oktober 2015.

Bron: vtwonen blogazine 2015 | Fotografie: Alexander van den Berge

nog meer: wooninspiratie