WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onze favoriete badkamerkranen

Het lijkt zo makkelijk, maar bij het uitzoeken van kranen voor de badkamer valt er best veel te kiezen. Ga je voor inbouw of opbouw, een regendouche  met  bijpassende handset (of allebei) en kies je voor een afwerking in stoer mat  zwart of verfrissend wit? Wij helpen je alvast een eindje op weg (in samenwerking met vtwonen baden by Alterna).

badkamerkraan zwart

Stoer, strak, industrieel of landelijk?

Het mooie van de vtwonen baden badkamerkranen Curve en Cross is dat ze bij iedere stijl passen. Zoals de naam al een beetje verklapt hebben de Cross kranen opvallende kruisgrepen die goed bij een industriële stijl passen. Met de complete serie kranen voor wastafel, bad én douche kun je de sfeer in de hele badkamer doorvoeren. Liever een wat minimalistischer gevoel? Dan is de Curve serie een goede match. Geen franje of onnodige elementen: de kranen lijken uit één stuk te zijn gegroeid en hebben geen zichtbare naden of verbindingen. Combineer deze kraan met een witte wasbak en onderkast voor een extra clean effect.

Zwart of wit?

De tijd van alleen chromen kranen ligt inmiddels ver achter ons, tegenwoordig zijn er op het gebied van kleur veel ontwikkelingen. Wat te denken van een kraan in de tint Powder White? In combinatie met een witte wastafel en onderkast brengt dit rust, terwijl je met verschillende tinten juist voor een sprekend contrast kunt zorgen. Doen dus, die witte hoofddouche bij een grijze wandtegel! Iets spannender is een kraan in de kleur Charcoal, best even durven die matte houtskoolkleurige tint, maar je zult zien dat ‘ie zowel in een industriële als moderne en Scandinavische sfeer goed tot z’n recht komt.

In- of opbouw?

De inbouwkraan (of wandkraan) wint steeds meer terrein in badkamerland. De winst zit ‘m in de extra ruimte op de wastafel, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Geen opvallende leidingen, franje of andere extra’s, alleen de kraan en zijn functie, voor een sereen geheel. In beide series is ook een opbouw wastafelkraan aanwezig, de Cross met klassieke hoge uitloop en kruisgrepen (zelfs met ingezeepte handen makkelijk te bedienen), de Curve voorzien van een elegante hendel en eco stop wat water verspilling tegengaat.

badkamerkraan

Regendouche of handset?

Of gewoon allebei! De Curve serie bestaat uit een doucheset met strakke staafhanddouche, doucheslang, aansluitknie en houder en is ideaal te combineren met de regendouche en afdekplaten uit beide series. De kranen zijn waterbesparend en uitgerust met een antikalksysteem waardoor schoonmaken een eitje is. En ben je de gelukkige eigenaar van een vrijstaand bad? In de Curve serie is ook een vrijstaande badmengkraan (in zwart of wit) met handdouche en doucheslang te vinden.

nog meer: wooninspiratie