WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een stoere badkamer maak je zelf in 3, 2, 1…

De badkamer is vaak een vergeten plek in huis als het gaat om sfeer. Juist de plek waar je lekker ontspant en momentjes voor jezelf hebt, vraagt om een authentieke uitstraling. Ben je inspiratie aan het opdoen voor een nieuwe badkamer, of is je oude toe aan een flinke opknapbeurt? Een stoere badkamer is helemaal van nu!

vtwonen collectie badkamer | grijze tegels, licht  houten wastafel en ronde spiegel

De betonlook

Als stoer (of industrieel) je ding is, dan is beton een materiaal dat niet mag ontbreken in de badkamer. Je kunt de wanden van een laag beton-ciré voorzien, maar met alleen de vloer maak je al een statement. Beton zorgt voor een strakke, volwassen en rustieke uitstraling en is met alle kleuren van de regenboog te combineren. Wist je dat je beton een kleurtje kunt (laten) geven? Er zijn verschillende soorten beton en betonlook materialen die je kunt gebruiken. In dit artikel lees je hoe je kunt stylen met beton.

Sober kleurenpalet

Zwart, grijs, wit en lichte aardetinten zijn kleuren die bij een stoere badkamer horen. Dat staat natuurlijk niet in de wet geschreven – blijf vooral bij wat je zelf mooi vindt. Zo doet donkerblauw of groen het bijvoorbeeld ook goed op de wanden en op de vloer. Zorg er wel voor dat je het kleurpalet niet té uitgebreid maakt. Kies twee hoofdkleuren (bijvoorbeeld een combi van zwart, grijs of wit) en daarnaast twee kleuren waarmee je kunt stylen. Denk aan de handdoeken, plantenbakjes of bekers.

Heb je twee linkerhanden? Hier vind je 7 makkelijke klushacks

De kraan mag opvallen

It’s all in the details als je het hebt over de badkamer. De kranen, spiegels, toiletrolhouder (als je een toilet in de badkamer hebt) zijn onderdelen die best op mogen vallen. Kies een kraan in een mooi, opvallend design, of juist een die door zijn eenvoud mag stralen. Koper, (mat)zwart, grijs of zelfs wit, zijn kleuren die het goed doen in een stoere badkamer.

Geen rommel

Net als het kleurpalet, mag de indeling van de kasten, wastafel en douchecabine lekker eenvoudig. Minimalistisch, bijna. Stop je handdoeken en washandjes in een mooie industriële kast of leg ze op een wandrek, en werk je crèmes en tandenborstels weg in stoere opbergbakken- of kratten. Een opvallende spiegel aan de wand maakt de badkamer nog ruimtelijker en licht.

nog meer: wooninspiratie