vtwonen

5 tips voor een schone badkamer

Sporten, werken, quality time met je kids én met je vriendinnen, met andere woorden: je bent altijd druk dus je hebt wel wat beters te doen dan iedere week uren de badkamer te schrobben. Daarom bieden wij je dé tips om je badkamer net iets langer en gemakkelijker schoon te houden.

Badkamerinspiratie

Badkamerinspiratie

Badkamerinspiratie

5 tips voor een schone badkamer

badkamerinspiratie

Badkamerinspiratie

Ruimte en overzicht

Een badkamer is het makkelijkst te onderhouden wanneer er genoeg manoeuvreer ruimte is, het er overzichtelijk uitziet en spullen makkelijk weg te bergen zijn. Een manier om overzicht te houden is door de badkamer ruimtelijk in te richten met zwevende meubelen, waar je makkelijk bij- en onderlangs kunt. Kastruimte geeft je de mogelijkheid rondzwervende badeendjes, washandjes en shampoo flessen uit het zicht te houden en met één veeg gladde oppervlakken te laten stralen.

Voetveeg

Erger jij je mateloos aan de groezelige vorm die de badmat iedere week aanneemt? Een goed alternatief is het gebruik van een mooi badlaken op de grond. Deze dekt meer hoekjes af zodat vuil zich minder kan nestelen en gaat makkelijker mee in de dagelijkse was. Ook het type vloeroppervlak maakt een groot verschil als het gaat om het schoonhouden ervan. Mozaïeken tegeltjes staan prachtig op de badkamervloer maar zijn een hoop werk om schoon te houden door de vele groefjes waar vuil zich in gaat nestelen. Gladde oppervlakken, zoals het gebruik van grote vloertegels, zijn wat dat betreft het handigst; hoe groter de tegels hoe minder voegen dus minder poetswerk.

Samen houden we het bij

Je kent het wel, eindelijk heb je weekend, maar die begint standaard met de grote schoonmaak. Daar gáát je weekend! Wil je graag wat vrije tijd overhouden? Doe dan iedere dag een klein beetje. Leg een wonderdoekje of wegwerpdoekje in de badkamer en veeg iedere avond voordat je naar bed gaat de wastafel en de kraan schoon. En neem regelmatig een 2-in-1 douchebeurt door een trekkertje in de douche te hangen. Zo maak je niet alleen jezelf schoon maar neem je ook meteen de douchecabine even mee.

Waterballet

Zijn je kinderen in de ‘zelf-doen’ fase aanbeland en heb je regelmatig te maken met een waterballet of schuimfestijn in je badkamer? Met een krukje of trappetje kunnen ze soms beter bij de wastafel of net iets verder op de toiletbril zitten waardoor er verrassend minder wordt geknoeid.

De wc vráágt om een poetsbeurt

Vraag de gemiddelde vrouw wat zij het vervelendst vindt om schoon te maken en negen van de tien keer is dit de toiletpot. Aangekoekte randen, geknoei met agressieve schoonmaakmiddelen, tja.. wij kunnen ons ook wel voorstellen waarom. Gelukkig heeft Sphinx daar iets op bedacht, namelijk; de Sphinx Rimfree®. Dit is een wc zónder spoelrand, waardoor vieze randen definitief tot het verleden behoren. Langer, sneller en makkelijker schoon, wat wil je nog meer? Bovendien heb je veel minder agressieve schoonmaakmiddelen nodig, ook nog eens veel vriendelijker voor het milieu dus. Vraag jij je nu ook af waarom dit nooit eerder is uitgevonden?

Bron: Sphinx

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Ellen op 15 maart 2015 om 19:11

Ik zou graag willen weten wat het merk en het model is, van het toilet in de antraciet betegelde badkamer.

>

vtwonen op 16 maart 2015 om 08:16

Beste Ellen, dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sfinx. De beelden zijn ook van hen. Voor meer informatie kun je dus bij Sfinx terecht. Zij kunnen je hopelijk meer vertellen over de herkomst van het toilet.

>

Lieke op 28 december 2014 om 21:31

En nog een gouden tip:
Altijd gewoon even de badkamer droogmaken na het douchen,
In ieder geval de kranen en het glas van de cabine, geen kalkaanslag te zien en hoef nooit te schrobben,
Douche schoonmaken is ook zo klaar dan!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties