WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Back to basic: inspiratie voor elke ruimte in huis

Een basic huis is puur en licht dankzij een rustige basis en natuurlijke materialen als hout, rotan, riet, linnen, katoen en wol. Met verschillende wit-, grijs- en zandtinten versterk je dat pure gevoel. Hoe je van jouw interieur een basic plek maakt, lees je hier.

vtwonen 1-2020 | DIY salontafel woonkamer

Zen naturel

In de slaapkamer zorgen zachte tinten voor rust en het ultieme zengevoel. Hier kun je wit combineren met kleuren die er dichtbij liggen: natureltinten en grijzen. Die doen het onderling heel goed en zorgen voor rust. Maak ook gebruik van zachte stoffen. Decoreer je bed rijkelijk met linnen kussens in verschillende ton-sur-ton tinten. Maak het af met een paar foto’s en prints aan de wand.

basic witte badkamer met moderne badkuip |  Fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman
gezellig loungehoekje met bruine en cremekleurige matrassen en kussens | Fotografie Anna de Leeuw, styling Marianne Luning

Strak wit

Wit is de perfecte basis om mee te beginnen. Je kunt altijd nog kleur toevoegen. Of niet, want wit is op zichzelf ook heel mooi. Met een basic ingrediënt kun je toch iets bijzonders maken. Kijk maar naar dit witte, elegante vrijstaande bad. Zo geef je de badkamer een strakke look.

Rustig grijs

Grijs wordt al snel als saai bestempeld maar vergis je niet: het is juist een kleur waartegen andere kleuren goed uitkomen. Bovendien zorgt grijs voor rust. Wanneer je zachte grijstinten combineert die heel dicht bij elkaar liggen, lijken ze met elkaar te versmelten. Ideaal voor bijvoorbeeld de thuiswerkplek, waar je rust en inspiratie zoekt.

eetkamer met witte tafel en verschillende stijlen stoelen | Fotografie Sjoerd Eickmans, styling Kim van Rossenberg
Zithoek met lichtgrijze fauteuil en lage stellingkast | Fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman

Knus zwart-wit

Een zwart-wit interieur is spannend en stijlvol, maar kan net zo knus aanvoelen als een kleurrijk interieur. Tip: begin met een sterk uitgangspunt zoals een muur in zwarte schoolbordverf. Dat is meteen het begin voor de rest van de ruimte. Bovendien geeft schoolbordverf extra speelplezier in de kinderhoek.

Levendig hout

Door hout komt een interieur spontaan tot leven. Het brengt warmte en sfeer. Met een rustige basis kun je eindeloos combineren. Je kunt verschillende houten meubels kopen of zelf aan de slag gaan. Bekijk hier hoe je zelf een stoere eikenhouten salontafel kunt maken.

nog meer: wooninspiratie