WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Yes please! Altijd warme voeten in huis

Als de temperatuur weer richting nulpunt gaat, besef je vaak pas hoe fijn het eigenlijk is om een warm en behaaglijk huis te hebben. Ben jij een enorme koukleum en kunnen jouw vloeren en voeten een flinke warmte-injectie gebruiken? Met deze kleine en grote ingrepen zorg je ervoor dat jouw huis deze winter the place to be is.

Vloerkleed neerleggen

De snelste manier om in de woonkamer warme voeten te krijgen, is het neerleggen van een vloerkleed. Een win-win situatie bovendien, want je brengt met een kleed ook meteen meer sfeer in de kamer. Een vloerkleed uitzoeken vergt enige voorbereiding, want je verkijkt je al snel op het formaat en de vorm. Test het juiste formaat eerst thuis door kranten of vuilniszakken neer te leggen op de plek waar je het kleed wilt neerleggen. Zo krijg je een veel beter beeld van de afmetingen.

Wil je weten wanneer je het beste kan kiezen voor een vierkant of rond vloerkleed? Lees dan dit artikel: zo kies je een vloerkleed.

Warme accessoires

Zachte plaids, vachtjes en aaibare kussens houden jou heerlijk warm tijdens koude winterdagen. Je hebt er dan ook nooit genoeg van. Dat geldt trouwens ook voor bijzettafeltjes. Want als jij net lekker onder je warme fleece ligt, wil je wel dat de theepot of warme choco binnen handbereik staat.

Is niet iedereen in huis gecharmeerd van een veelvoud aan warmhouders op de bank? Leg de plaids dan na gebuik in een mooie mand of opbergkist.

Raambekleding

Vergis je niet: via de ramen gaat veel warmte verloren. Met raamdecoratie kun je ervoor zorgen dat dit warmteverlies zoveel mogelijk beperkt wordt. Gordijnen, maar ook jaloezieën en shutters houden in de zomer de zon tegen en in de winter houden ze de warmte juist vast. Raambekleding is bovendien een echte sfeermaker in huis. Vind je het lastig om raamdecoratie te kiezen die bij jouw huis en woonstijl past? Bekijk hier tips voor het kiezen van gordijnen en lamellen en shutters.

Hier vind je alle vtwonen raamdecoratie.

Isoleren

Zit je ondanks je plaid en mooie vloerkleed nog steeds te klappertanden op de bank? Dan loont het echt om eens kritisch naar de isolatie van je huis te (laten) kijken. Met goede vloer-, muur- en dakisolatie zorg je voor een aangenaam huis en warme voeten, het hele jaar door. En je maakt meteen een duurzame stap in de goede richting. Laat je ook goed voorlichten over het isoleren van je huis, want je kunt vaak gebruik maken van interessante regelingen en subsidies voor het verduurzamen van je huis. Wie weet kost het minder tijd en geld dan je eigenlijk denkt.

nog meer: wooninspiratie