WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Exit keukenkastjes: dit zijn de mooiste alternatieven

Voor veel mensen is de keuken de favoriete plek in huis. Niet voor niks, want je kunt er je mooiste spullen showen. Wel jammer als je favoriete borden en mokken vervolgens achter gesloten deuren verdwijnen. Daarom: exit keukenkast en hallo plank, kistjes of stellingkast. Dit zijn de fijnste alternatieven voor keukenkastjes.

Stellingkasten in de keuken zijn goede alternatieven voor keukenkastjes

Brede plank

Wil je wel je keukenspullen boven het aanrecht hebben staan, maar vind je het zonde om alles weg te stoppen? Een grote, brede plank is dan een goede optie. Maak ‘m zo breed en lang als je wilt en hang de plank op met beugels of kies voor een blinde plank. Zorg er wel voor dat je goede pluggen en schroeven gebruikt, want er komt best wat gewicht op te staan. Borden, mokken, kommen en glaswerk erop en je bent klaar.

Buis met haken

Heb je weinig spullen of een wat kleinere keuken, dan zijn buizen met haken goede alternatieven voor keukenkastjes. Genoeg ruimte in de kastjes onder het aanrecht? Maak je keukenwand dan dynamischer met een buis met slagershaken. Hieraan kun je mokken, pollepels, pannen en ander keukengerei ophangen.

Houten kistjes

Voor liefhebbers van een landelijk of warmer interieur zijn houten kistjes perfecte alternatieven voor keukenkastjes. Hang ze op verschillende hoogtes en zet er je mooiste borden, glaswerk of potjes met kruiden in. Een hangplant maakt het helemaal af.

Stellingkast

Fan van een industrieel interieur? Dan word je heel blij van dit alternatief: een metalen stellingkast met vakken die je helemaal kunt vullen met kookboeken, borden, plantjes, snijplanken en misschien wel je mooiste pannen. Wedden dat je de keukenkastjes geen moment mist?

Zoek je meer inspiratie voor de keuken? vtwonen stylist Marianne laat je in een vt tv video graag zien hoe je je saaie aanrechtblad een oppepper geeft met de juiste accessoires: bekijk Warmte op het aanrecht

nog meer: wooninspiratie