WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

We love Dutch Design

Items die bij ieder interieur passen maar wel volgens de laatste trends én ontworpen door toonaangevende designers. Het Belgische Serax houdt van Dutch Design. En wie wil dat nou niet in huis? Wij lichten onze favoriete samenwerkingen uit. (promotie)

serax dutch design

Niels Datema

Het ontwerp van een product is volgens Niels belangrijk, maar het verhaal achter het product bepaalt het karakter. Als ontwerper vertrouwt hij op een minimalistisch design en eenvoudige lijnen gecombineerd met aparte materialen. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij het karaf met koper.

Renate Vos

Renate ontwierp voor Serax een hanglamp uit beton en siliconenrubber. In tegenstelling tot het strakke uiterlijk, straalt de lamp een warm licht af. De designer gaat bij het ontwerpen steeds uit van haar eigen fascinatie voor een bepaalde materiaalsoort of techniek.

Debbie Wijskamp

Door te experimenteren en papier te hergebruiken heeft Debbie haar eigen materiaal gecreëerd met een typische karakteristieke uitstraling. De zoektocht naar het ideale materiaal vertaalt zich in de Paper Pulp collectie voor Serax. Het papierpulp is zo ontwikkeld dat het ook een perfecte drager is voor bloemen en planten. De vazen zijn niet enkel sterk en waterproof maar geven ook een nieuwe richting aan papier.

Dik Scheepers

Ontwerper Dik Scheepers is niet op zoek naar perfectie maar naar producten waaraan je kunt zien hoe ze gemaakt zijn. Zo vertelt het product iets over zichzelf én hoe het is ontstaan. Onbedoelde foutjes zijn niet erg, omdat ze de techniek benadrukken en het product in Diks ogen interessanter maken. Deze bijzettafel is hier een mooi bewijs van.

Bron: in samenwerking met Serax

nog meer: wooninspiratie