WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x verrassende wandplanken

Zo rechttoe rechtaan als ze zijn, zo uiteenlopend kun je wandplanken toepassen in je huis. Schots en scheef, je kunt de plank niet misslaan!

kastplank boomplankwandplankenwandplankenwandkastjes

1. Creatieve wandplanken

Deze transparante kast bij de eethoek bestaat uit planken in verschillende lengtes. Leuk detail is dat de vakken stuk voor stuk een ander formaat hebben. Van hoog en smal tot laag en breed. Dat vraagt om een creatieve indeling: hier een grote pot, daar een flinke stapel borden of een mooi vaasje…

2. Boomplank

Neem eens een mooie oerversie van een plank, bijvoorbeeld een die simpelweg uit een boomstam is gezaagd. Dan is elke plank is uniek, inclusief oneffenheden en mooie nerf.

3. Om de hoek

Ook handig zijn planken die de hoek om gaan. Maak een constructie met een lange plank die je bij de kop van de muur iets laat uitsteken. Daar tegenaan bevestig je vervolgens een korter plankje om de hoek.

4. Lange wandplank

Een lange wandplank (zoals de wandplanken uit de vtwonen huiscollectie) met een gevarieerde verzameling kunst en mooie objecten verandert een saaie hoek in een galerie. Groot voordeel: door regelmatig nieuwe kunstschatten op de plank te zetten, oogt de zithoek elke keer weer anders.

5. Werkplank

Dit XS plankenkastje bestaat uit twee vakken en vormt een handige extra opbergplek. Voor spullen die je vaak gebruikt, zoals je mooiste schriften, of zet er iets decoratiefs in.

Kijk hier voor meer stylingideeën met planken. Wandplanken kopen? Kijk dan in onze webshop.

Bron: vtwonen juli 2012 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie