WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Thuis Oud & Nieuw vieren: zo maak je het een onvergetelijk avond

Oud & Nieuw is dit jaar anders dan anders. We vieren het thuis in een kleiner gezelschap. Maar dat weerhoudt ons er niet van om er een onvergetelijke avond van te maken. De jaarwisseling vieren we volledig in stijl. Van een mooi gedekte tafel met de lekkerste hapjes tot spellen spelen tot in de late uurtjes. Zo maak je van Oud & Nieuw een onvergetelijke avond.

oud en nieuw versiering
De muur is geschilderd in kleur Squid Ink van Bauwerk Color (AnoukB). Kruk van zwart draadstaal van Evenaar (Loods 5). Champagneglazen van Desigual, zwart glas (Bitossi Home). Bolvaasje zwart (Action). Goudkleurig waxinelichtje (H&M). Fles met zwart reliëf (kringloop). De klaptafel is geverfd met zwarte krijtverf (Action). De taartschalen van de kringloop zijn ingepakt met vloeipapier. Macarones van Patisserie Tout in Amsterdam. Profiterolles en schuimbollen van Banketbakker Vlaar in Haarlem.

Versieren maar

Als we thuis Oud & Nieuw vieren, moeten we zelf de slingers ophangen. Letterlijk. Stap één is dus het versieren van het huis. Maak zelf decoratie of scoor de mooiste versiering om op te hangen. Ballonnen, slingers, confetti, het kan niet gek genoeg. Je kunt ook prima de kerstdecoratie laten hangen en voor Oudejaarsavond de tafel dekken alsof het Kerstmis is. Feestelijk, elegant en sfeervol. Precies wat we nodig hebben, steek de kaarsen maar vast aan.

LEES OOK
Creëer een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Champagne in stijl

Als het huis is versierd en de tafel gedekt, worden de glazen gevuld. De glazenkast mag weer open en de mooiste exemplaren komen tevoorschijn. Bubbels mogen natuurlijk niet ontbreken. Op zoek naar een chic glas? Wat dacht je van de Ripple champagneglazen van Ferm Living. Om twaalf uur schiet de dop van de champagne en klinken de glazen op het nieuwe jaar. Proost!

Lekkers op tafel

Allereerst natuurlijk traditionele oliebollen met poedersuiker. Leg ze in een mooie schaal en het is gelijk onderdeel van de decoraties. Met een goed gevulde borrelplank maak je van elk moment een feestje. En het is helemaal in te vullen naar eigen smaak. Bij het aftellen hoort natuurlijk ook een feestelijk drankje. Zet een fles bubbels koud, of ga voor een variatie dit jaar. Bijvoorbeeld deze alcoholvrije rosé on the rocks. Lekker, vrolijk en met een stoer randje. Je maakt ‘m in een paar stappen zelf.

LEES OOK
Oud wordt nieuw: met een fris interieur het nieuwe jaar in

#1 oud en nieuw

Wat doe je thuis met Oud & Nieuw? Juist, een spel spelen. Sommige spellen vergen wat voorbereidingstijd, denk aan bingo of een muziekquiz. Of haal samen herinneringen op en maak zelf kaartjes met vragen. Een leuke terugblik op het afgelopen jaar. Maar met een bordspel scoor je ook punten. Bijvoorbeeld het bekende 30 seconds, Keezen of Party & Co. Gegarandeerde een gezellige Oud & Nieuw. Fijne jaarwisseling!

nog meer: wooninspiratie