WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor een stamboom in je huis

Je hele familie bij elkaar in één stamboom. Erg leuk als je een echt familiemens bent. Op verschillende manieren kan je vorm geven aan een familieboom. Door middel van een muursticker, fotolijstjes of een heuse versierde houten boom.

stamboom

Stamboom zelf maken

Het ligt een beetje aan de ruimte die je hebt hoe groot de familieboom kan worden. Heb je een complete muur vrijgemaakt voor de stamboom? Dan ga je aan de slag met fotolijsten. Met tape of verf maak je een grote boom op de muur (je kunt ook voor een behangboom of een muursticker gaan). Koop allemaal fotolijstjes en vul deze met foto’s van alle familieleden. Opa en oma plaats je natuurlijk helemaal bovenaan en zo hang je de lijstjes van boven naar beneden op. Zorg dat je aan de onderkant nog ruimte overhoudt voor familie-uitbreiding!

Als je minder ruimte hebt, maak je een zelfde boom op een houten plaat. Bierdopjes fungeren als fotolijstjes voor minifoto’s. Kijk voor de complete zelfmaker bij het artikel Familieboom.

Muurstickers familieboom

Tegenwoordig zijn er muurstickers in alle soorten en maten. Dus ook in een familieboom, fijn! Het merk Nouvelles Images heeft een Family Tree in de collectie met 12 fotolijstjes. Kleine foto’s plak je achter de stickers. Door middel van takjes, bladeren en de lijstjes bouw je een eigen stamboom. En heb je een hele grote familie, dan bereid je de boom uit met nog een set stickers.

Houten stamboom

In de letterlijke zin van het woord, bestaat een stamboom uit een echte boom inclusief stam. Dus koop (of maak) je een mega grote houten boom van MDF en versier je hem met verf, behang, lijstjes en foto’s. Je kunt hem helemaal aan je interieur aanpassen.

nog meer: wooninspiratie