WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Souvenirs voor in je interieur kopen: zo maak je de juiste keuzes op reis

Ken je dat? Op vakantie lijkt dat ene vaasje of schilderij perfect, maar eenmaal thuis… Past het toch niet helemaal bij de rest van je interieur of twijfel je of het nou wel echt je smaak is. Zonde! Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee je betere keuzes maakt als je op vakantie souvenirs voor in je interieur wilt kopen.

Een rondje in huis

Loop voordat je op vakantie gaat nog even snel een rondje door je huis. Zie je lege plekken, of juist helemaal niet? Wat mist er nog op die eventuele lege plekken? Denk hierbij aan zowel vorm als maat. Wat zijn items waarvan je echt al heel veel hebt? Houd hierbij items zoals kandelaren, vazen, kopjes en glazen in je achterhoofd. Dit zijn items die je snel in een opwelling koopt, waardoor je deze vaak al in grote getale in huis hebt.

LEES OOK
6 magnifieke hotels op Malta

Maak een lijstje

Maak een lijstje in je telefoon met items die je nog mist. Bijvoorbeeld een leuke serveerplank in een specifieke maat, iets moois voor aan de muur in de hal, iets om spullen in op te bergen. Dit zijn vaak dingen die je gewoon bij een interieurwinkel koopt, maar het is des te leuker om juist dit soort aankopen op vakantie te doen en dagelijks herinnert te worden aan je reis!

LEES OOK
Wanddecoratie kopen: in elke stijl de leukste accessoires

Let op kleur

Op een zonnig eiland lijkt een kleurrijke vaas misschien héél leuk, maar bedenk je of het wel echt bij jouw persoonlijke stijl past, of nog belangrijker: bij de stijl die je momenteel aanhoudt in je interieur.

Shop functioneel

Dan zijn er natuurlijk ook nog spullen waarmee je eigenlijk nooit de mist in gaat als we het hebben over souvenirs voor in je interieur. Dit zijn vaak functionele items, zoals aanstekers, zeepjes of interieurparfums, keukengerei, onderzetters en meer.

nog meer: wooninspiratie