WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slimme meubels winnen terrein: zó benut je deze technologische snufjes optimaal

Interieurtrends hoeven niet alleen mooi te zijn. Ze kunnen je leven ook op stijlvolle wijze een stuk gemakkelijker maken. Slimme meubels zijn daar een goed voorbeeld van. Het is een grote trend van 2022, maar wat kunnen ze voor je betekenen? Met deze tips haal je alles uit deze knappe meubelstukken.

vtwonen 07-2020 | blauwe details | originele plekken voor een poef

Slimme meubels

Een van de grootste woontrends van het nieuwe jaar is het in huis halen van slimme meubels. Meubelstukken die niet alleen dienen als decoratie of voor extra stijlvol wooncomfort, maar die het leven binnen de vier muren van je huis aanzienlijk kunnen vergemakkelijken. Maar wat zijn slimme meubels eigenlijk en waar komt deze trend vandaan?

Inspelen op de behoefte van de consument

Het ontstaan van de trend heeft alles te maken met het feit dat er – met name in de grote steden – steeds meer mensen wonen op relatief kleine oppervlakten. Slim omgaan met de beschikbare ruimte, is in dat geval dan ook hard nodig. Ook is het leven van velen erg hectisch en is iedere vergemakkelijking welkom. En dus komen er steeds meer multifunctionele items op de markt, die precies inspelen op deze behoefte.

Geïntegreerde technologieën

Het resultaat: allerlei slimme meubels, die vaak voorzien zijn van digitale of geautomatiseerde functies. Slim meubilair bevat geïntegreerde technologieën of bestaat uit meerdere functies met maar één doel: het leven van de gebruiker op zoveel mogelijk vlakken gemakkelijker, fijner en leuker maken. En dat alles op een zeer stijlvolle manier.

grijze bank inspiratie woonkamer

Slimme meubels maken je leven op stijlvolle wijze een

stuk makkelijker.

Optimaal woongemak

Denk bijvoorbeeld aan hockers, poefen en (hoek)banken die als opberger én zitruimte dienen, of banken die je op eigen manier kunt samenstellen zodat ze een ruimte optimaal benutten. Maar ook bijzettafels met luidsprekers en bedieningselementen maken een opmars, net als meubels die draadloos via een smartphone of spraakbesturing worden aangestuurd om het woongemak nog meer te vergroten.

Slim meubilair inzetten

Heb je bijvoorbeeld een kleine woonkamer, waar je meer zitruimte wilt creëren? Dan kan een handige hoekbank voorzien van opbergruimte onder de bankkussens een perfecte oplossing zijn. Een salontafel die eveneens dient als opberger sluit daar perfect op aan. Maar ook een bed met opbergers of een ronddraaiende inbouwkast zijn er goede voorbeelden van. En houd je van technologische snufjes? Dan misstaat een slimme speaker of meubel met spraakbesturing zeker niet. Modern, een tikkeltje futuristisch en immer stijlvol: dat zijn deze items ten voeten uit.

En vrees niet, ook zonder aanleg voor technologie of wanneer je jezelf zelfs als a-technisch omschrijft, kun je uit de voeten met dergelijke meubels. Ze zijn namelijk precies zó ontworpen dat ze stuk voor stuk heel gebruiksvriendelijk zijn.

nog meer: wooninspiratie