kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lekker mixen & matchen op een magneetbord

Leuke briefjes, krantenknipsels of bonnenboekjes. Je hangt het allemaal met behulp van leuke magneetjes op een magneetbord. Ideaal voor in de keuken of studeerkamer. Je maakt zelf je eigen exemplaar of je koopt er één.

magneetbordmagneetbord

Pimp een magneetbord

Magneetborden uit de winkel zijn vaak eenvoudig, grijs en rechthoekig. Niet zo heel erg spannend. Maar deze standaard magneetborden zijn wel op te leuken. Heel simpel met een lapje stof. Deze bevestig je aan het magneetbord en klaar ben je. De magneetjes plakken gewoon door de stof heen aan het bord.

Maak je eigen magnetische bord

Dankzij magneetverf is een magneetbord tegenwoordig heel makkelijk zelf te maken. Je maakt hem namelijk direct op de kast, deur of muur. Of je beschildert een houten paneel met de verf. Zorg in ieder geval voor een goede, schone en vetvrije ondergrond. Onbehandeld hout voorzie je van een laagje (acryl)grondverf. De magneetverf breng je aan in meerdere, minimaal twee, lagen. De verf is zelf niet magnetisch, maar bevat ijzerdeeltjes. Hierdoor blijven de magneetjes kleven.

Finishing touch: Over de laatste laag magneetverf kun je zelf een laag verf in een kleur naar keuze aanbrengen. Maak vervolgens het magneetbord af met een mooie fotolijst.

Leuke magneetborden

Op vtwonen zijn er allerlei magneetborden en memoborden te koop; van magneetborden in een vorm van een snor of boom tot simpele ronde exemplaren. Deze zijn zowel functioneel als een erg leuke muurdecoratie.

Magneetbord muursticker

De laatste optie voor een gaaf magnetisch bord is een magneetbord sticker. Zoek een leuke uit, plak hem op de muur en klaar ben je. Sommige stickers zijn naast magneetborden ook schoolbordstickers, waar je dus iets op kunt schrijven. Dus op twee manieren te gebruiken!

DIY: leuke magneetjes

Een magneetbord vraagt om leuke magneetjes. Deze zijn natuurlijk home-made. Van bewerkte en gelamineerde foto’s maak jij zelf magneetjes. Lees het hier in het artikel foto-idee met magneet. 

Shoppen

Gek van magneten? Kijk eens op vtwonen voor het ruime aanbod.

nog meer: wooninspiratie