WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creatieve kerst decoratie ideeën

We trekken met kerst alles uit de kast om het huis zo gezellig en sfeervol mogelijk te maken. Met de meest bijzondere kerst decoratie versieren we de kamers in ons huis. Natuurlijk ontbreken de kerstboom en kerstballen niet, maar er zijn nog veel meer creatieve dingen mogelijk met kerst decoratie.

Witte kerstdecoratie | Kerstboom
Zwevende kerstboom

Kerstboom

De kerstboom kun je prachtig versieren met allerlei kerstballen, slingers en lampjes. Vind je een gewone kerstboom maar saai? Probeer dan eens een andere boom in plaats van een den of een spar, zoals een berkenboom. Of ga voor een zwevende boom en bespuit ‘m met nepsneeuw voor een luchtig effect.

Kerstballen

Kerstballen mogen natuurlijk niet ontbreken met kerst. In de kerstboom, maar ook op een schaal zijn kerstballen heel decoratief. Hang de ballen in verschillende hoogtes en dieptes in de boom en creëer een eigen sfeer met lampjes, subtiele slingers en kerstornamenten.

Tafel met kerst decoratie
Kerst decoratie aan de muur

Witte kerst

Of het nu sneeuwt of niet, een witte kerst haal je gemakkelijk zelf in huis met een fijne Scandinavische sfeer. Zet bijvoorbeeld een mooie mix van servies op tafel uit dezelfde kleurenfamilie met één accenttint, zoals groen of goud. Houd je meer van kleur? Combineer dan rustige kleuren naar hartenlust. Vrolijk kerstfeest!

Sprookjesachtig

Iets anders dan traditionele kerst decoratie? Plak handgemaakte sneeuwvlokken tegen het raam, strooi nepsneeuw over losse dennentakken of maak een slinger van reepjes stof en een satijnen lint, voor een bijna sprookjesachtige sfeer. Hang niet alleen versieringen in de boom of voor het raam, maar ook aan de muur of los in de kamer voor een speels effect!

Meer inspiratie

Meer ideeën? Zoek verder op vtwonen.nl naar meer inspiratie voor kerst decoratie en neem een kijkje op Pinterest voor een hoop creatieve ideeën.

nog meer: wooninspiratie