De beste kerst decoratie ideeën

Met Kerstmis trekken we alles uit de kast om het huis zo gezellig en sfeervol mogelijk te maken. Met de mooiste en meest bijzondere kerst decoratie versieren we de kamers in ons huis. Natuurlijk ontbreken de kerstboom en kerstballen niet, maar er zijn nog veel meer creatieve dingen mogelijk met kerst decoratie.

Kerstboom

De kerstboom kun je prachtig versieren met allerlei kerstballen, slingers en lampjes. Vind je een gewone kerstboom maar saai, haal dan eens een andere kerstboom in huis dan een den of een spar, zoals een berkenboom als kerstboom. Ook leuk is de kerstspiraal, dat is pas eens wat anders.

Kerstballen

Kerstballen mogen natuurlijk niet ontbreken met kerst. In de kerstboom maar ook op een schaal zijn kerstballen heel decoratief. Hang mooie ballen in de boom, in combinatie met bijvoorbeeld kerstengeltjes of zinken kersthangers.

Witte kerst

Of het nu sneeuwt of niet, een witte kerst kun je gemakkelijk zelf in huis creëren, met een fijne Scandinavische sfeer. Zet een mooie mix van servies op tafel: mits je alles in één kleur houdt met een accenttint, wordt het een hele bijzondere tafel. Houd je meer van kleur, combineer dan naar hartenlust. Vrolijk kerstfeest!

Bijzondere kerst decoratie

Kerstballen en een kerstboom heeft bijna iedereen met kerst. Wil je eens iets anders? Dan vind je op onze website genoeg inspiratie. Hang bijvoorbeeld eens pompoms op als kerstversiering of deze leuke opvouwbare kerststerren, zo krijg je een bijna sprookjesachtige sfeer. Hang ook versiering aan de muur, zoals kerstkransen, versierde servetten of een kerstboom aan de muur.

Meer kerst inspiratie

Nog steeds op zoek naar meer ideeën? Zoek verder op vtwonen.nl naar nog meer kerst decoratie ideeën. Kijk daarnaast ook eens op Pinterest voor kerst inspiratie, daar vind je nog heel veel bijzondere decoratie ideeën.

Bron: 1. vtwonen 12-2016 | Fotografie Louis Lemaire/Inside Homepage | Styling Marlies Does – 2. vtwonen feestspecial 12-2013 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman – 3. vtwonen januari 2015 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg

nog meer: wooninspiratie