WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Houd goede voornemens vol met een handig DIY-wandrek

Over goede voornemens valt veel te zeggen, maar het gros van de mensen houdt hun keurig opgestelde doelen niet het hele jaar vol. Een paar maanden is in vele gevallen realistischer. Wil je je er dit jaar wél aan houden? Maak dan gebruik van een wandrek, dat als stijlvolle motivatie dient in huis.

vtwonen-vttv-marianne-wandrektstylen-2

Goede voornemens

Hoe groot of klein je goede doelen ook zijn dit jaar, ze volhouden blijft een lastige taak. Of het nou gaat om meer bewegen, gezonder leven, de zolder écht eens ordenen of simpelweg de entree van je huis altijd netjes houden; door er de stempel ‘voornemen’ op de plakken wordt het ineens een groot ding. Het resultaat? Het voelt zo intimiderend, dat je jouw goede gedrag binnen de kortste keren laat varen.

Verloren doelen

Vaak pennen mensen hun doelen neer op een papiertje, een kladblok of in de notities in hun telefoon. Waarschijnlijk heb jij ook net voor de jaarwisseling ergens snel wat dingen opgeschreven. En daar gaat het mis. Want dergelijke papiertjes of notities raken kwijt of sneeuwen al snel onder in de steeds groter groeiende berg andere aantekeningen.

Het wandrek als creatieve oplossing

De oplossing is simpel, stijlvol én creatief: ga in de weer met een wandrek! Dit kan namelijk dienen als leuk geheugensteuntje om jouw doelen dit jaar wél vol te houden. Het enige wat je nodig hebt om het te realiseren, is een wandrek in simpel zwart of wit, waar je jouw voornemens op speelse wijze aan kunt bevestigen. Ook nodig: een schaar, oude tijdschriften, kranten, folders, papier, haken, knijpers en eventueel kleurpotloden.

vtwonen-vttv-marianne-wandrektstylen-1

Voornemens visueel maken

Zo ga je te werk: pak je al opgestelde goede voornemens erbij en categoriseer ze. Probeer nu van ieder doel of voornemen een mooi plaatje of foto te vinden in een tijdschrift, krant of oude folder. Creatievelingen kunnen natuurlijk ook zélf hun doelen visueel maken met verf en kwast, of de woorden creëren met uitgeknipte letters.

BEKIJK OOK
In deze video zie je hoe je een decoratief wandrek maakt

Dagelijkse herinnering

Bevestig deze knipsels, plaatjes, foto’s en tekeningen met knijpertjes of touwtjes aan het wandrek en plaats deze op een plek waar je dagelijks langskomt. Het liefst meerdere keren per dag, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Op deze manier leuk je niet alleen een hoekje in huis op, maar herinneren je jezelf iedere keer als je er langsloopt aan je doelen. En je raadt het al; de kans dat je ze dan ditmaal wél volhoudt, is daardoor meerdere malen groter.

nog meer: wooninspiratie