WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Decoratie takken

De lente breng je in een handomdraai in huis met decoratie takken. Ook als het nog lang geen Pasen is. Neem een mooie vaas, een stel decoratietakken (echt of nep, dat maakt niet uit). En zet deze op een prominente plek in je huis.

Echte decoratie takken

Het mooiste is eigenlijk een bos echte bloesemtakken. Deze zijn in de nawinter en het voorjaar verkrijgbaar bij de betere bloemist of tuincentrum. Of informeer eens bij een appelboer of kersenteler bij jou in de buurt. Aan het eind van de winter worden de meeste fruitbomen namelijk gesnoeid. En al die prachtige bloesemtakken verdwijnen in de versnipperaar. Zonde! Bij jou in huis staan ze prachtig. Vooral als na enkele dagen de bloesemblaadje uit de knoppen beginnen te komen.

Nét echt

Echte takken raken op een gegeven moment uitgebloeid. Neppers niet! Door verschillende metalen takken te combineren krijg je een ruig boeket. Weer eens iets anders dan bloemen.

Zelf gemaakte deco takken

Woon je nou in de buurt van een park, bos of heb je een grote achtertuin, sprokkel dan zelf hout voor een takkenbos. Knip de takken niet van planten en bomen, dat is zonde van de natuur en ze zijn onbruikbaar. Ze moeten namelijk compleet uitgedroogd zijn. Heb je op de grond een mooie bos gevonden, laat ze dan thuis verder drogen op een krant voor de verwarming of in de zon. Je kunt zien of de takken droog zijn door met een mesje over een tak te schrapen. Is het nog groen wat je tegenkomt, dan zijn ze nog niet droog.

Als de decoratie takken helemaal gedroogd zijn, kan je ze verven. Met een spuitbus verf spuit je ze in een kleur naar keuze. En daarna kan je het zo bont maken als je maar wilt. Bijvoorbeeld met glitters. Met spuitlijm en een buisje glitters wordt het een vrolijke boel.

Versierde takken

Ook simpele takken veranderen in decoratietakken met vrolijke versieringen. Zoals pomponnetje van servetten en crêpepapier.

Shoppen

Op zoek naar meer decoratietakken? Wij hebben hieronder alvast een selectie voor je gemaakt. Zoek je meer meubels en woonaccessoires, die je kunt combineren met decoratietakken? Je vindt ze op viavtwonen.nl

nog meer: wooninspiratie