WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Schaakmat: accessoires met ruitprint maken een opmars

Een simpel spelletje schaken ouderwets? Zeker niet. Netflixserie The Queens Gambit blies het spel nieuw leven in en maakte het onder een groter én jonger publiek in een klap razend populair. De trend waait nu ook door in het interieur, want accessoires met een ruitprint à la schaakbord maken een opmars.

ruitprint neonkleur vtwonen

Neonkleuren

Een van de grootste trends van dit voorjaar en de naderende zomer is toch wel het in huis halen van kleur. Veel kleur. En dan – voor de waaghalzen onder ons – niet zomaar kleur, maar neon kleur. Knalroze, neongeel, felgroen of juist paars; dit interieurseizoen mag het met ’t oog op diverse accessoires allemaal opvallend en vrolijk.

Deze neontrend komt nu in een nieuwe uitvoering om de hoek kijken, waarmee twee trends gecombineerd worden. Een unieke print, die ons erg doet denken aan de ruitprint van een schaakbord, wordt namelijk steeds meer gespot. Op kussens, vloerkleden, plaids en zelfs gordijnen; accessoires met een stijlvol en strakke schaakbordruit zijn hartstikke happening.

Trend omarmen

Wil je deze stijlvolle ruitprint in huis halen? Dan kan dat op allerlei verschillende manieren. Omdat de trend vooral gezien wordt in accessoires, is de ruit dus ook heel gemakkelijk in huis te halen – zonder je gehele interieur te hoeven omgooien. Hierdoor kun je gemakkelijk proberen of je gedijt op een ruitprint, óf het toch liever bij een spelletje schaken houdt.

LEES OOK
Zo geef je een zoet lentepalet meer pit

Design woonstijl

Heb je een design woonstijl? Dan is de drempel laag, want bij deze woonstijl passen grafische prints én felle kleuren erg goed. Ga voor subtiel, en plaats een aantal kussens op de bank voorzien van een hip printje. Laat de opvallende kleur het woord doen, zodat de kussens in het oog springen op je strakke designbank. Maak het af met een eveneens strak tapijt en een futuristisch ogende bijzettafel, voor een passend geheel.

Speels(er)

Als je het grootser wilt aanpakken, is een vloerkleed met ruitprint een goed idee. Het is wat gewaagder, maar geeft je interieur daardoor ook gelijk een unieke én eigenzinnige look. Laat de kleur uit het tapijt voor een rustig geheel terugkomen in de kleur van de kussens op de bank of in kleine details als een kaars of bloempot. Mag het een tikkeltje gewaagder? Combineer dan verschillende prints en ga voor zowel een ruit als een streep, en gooi nog een stip in de mix als je ’t aandurft.

Mooi minimalistisch

Ook in een minimalistisch interieur past een ruitprint prima. Bij deze woonstijl geldt de regel dat minder méér is, en de basis neutraal. Juist dat laatste maakt dat het combineren met één opvallend accessoire in ruitprint goed te doen is. Ga bijvoorbeeld voor een simpel kussen in lichtere kleur, en combineer dat met een minimalistische fauteuil in ingetogen wit, maar van bijzonder stofje. Zo oogt het spannend, zonder dat het te druk aanvoelt in een ingetogen interieur.

Shop het schaakbord

nog meer: wooninspiratie