kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

9 fruitschalen om een statement mee te maken

Fruit is goed voor onze gezondheid en dus onmisbaar in huis. Als je toch bergen fruit in huis hebt, kun je het net zo goed leuk neerleggen, toch? Wij selecteerden de tofste fruitschalen waarmee je hoe dan ook een statement maakt in huis.

Fruitschalen neerzetten

Als je denkt dat fruitschalen alleen op het aanrecht of in de keuken thuishoren, heb je het mis. Je kunt ze ook gebruiken als eyecatcher op de eet-, bijzet- of salontafel. En trouwens, je hoeft een fruitschaal natuurlijk niet te gebruiken om fruit in te leggen. Deze exemplaren kunnen ook prima door als kunstobject!

Opengewerkt

Wil je zien welk fruit er onderop de berg ligt, of vind je het gewoon leuk om de kleuren van het fruit door de schaal heen te zien, dan is een opengewerkte variant helemaal jouw ding. Mooi in een moderne of industriële woonstijl. En speel je graag met materialen, dan is een beachy rieten variant prachtig.

Uit de kunst

Hoe leuk is het als je de fruitschaal zonder fruit ook gewoon kunt neerzetten als kunstobject? Op het televisiemeubel of gewoon op de eettafel. Deze exemplaren kunnen zo door voor bijzonder museumstuk.

Mooi materiaal

Fruitschalen kun je in allerlei materialen vinden. Ga je voor een materiaal dat helemaal past bij jouw woonstijl, dan versmelt zelfs dat kleine detail met het interieur. Zo past bij een landelijke of Scandinavische stijl een houten schaal mooi en voelt een keramieken variant zich op z’n plek in een neutraal of romantisch interieur.

nog meer: wooninspiratie