WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wat je niet wist over de kinderkamer…

Gisteren stond het vtspreekuur volledig in het teken van de kinderkamer. Samen met vtwonen stiliste Marianne Luning en Jacoline van der Meent van Bibelottes blog zaten we klaar om jullie brandende vragen te beantwoorden en kinderkamer tips te geven. Een inspirerend uurtje waarin wij zin hebben gekregen om met alle tips en trucs aan de slag te gaan.

kinderkamer tips

8x wat je niet wist over de kinderkamer

Het vtspreekuur gemist? Niet getreurd, we zetten alle vragen, handige weetjes en tips nog een keer voor je op een rijtje.

1. Hoe breng ik sfeer aan in een tienerkamer?
Gebruik textiel en andere warme materialen om sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed of schapenvel van Ikea.

2. Wat te doen met een kale muur die niet mooi vlak is?
Een muur die niet vlak is, kun je vaak niet mooi behangen of verven. Een creatieve oplossing is bijvoorbeeld een tijdschriftenrek uit de vtwonen huiscollectie. Je kunt ook een mdf plaat tegen de wand zetten of schroeven en daarop bijvoorbeeld posters en andere afbeeldingen hangen. Een ander idee is de Kewlox kast, deze zijn niet heel diep en voor de deuren kun je zelf een print uitkiezen. Leuk én handig, want zo kun je ook veel rommel opbergen.

3. Organizetip
Geef je kind een opbergbox en laat ze daar al het speelgoed in stoppen. Doos vol? Opruimen! Zie ook de organizetips van ons vorige vtspreekuur.

4. Ik heb een druk kind, wat moet ik doen met de slaapkamer?
In dit geval is het belangrijk om rust te creëren in de slaapkamer. Dit doe je met een lichte kleur groen. Zorg ook dat alles uit het zicht en goed opgeborgen is. Maak de kasten vast aan de muur en plaats lampen aan de muur op de juiste hoogte zodat het licht niet direct in het gezicht schijnt, maar richting het plafond.

5. Hoe creëer ik een stoere jongenskamer?
Voor een stoere kamer gebruik je ook stoere materialen en kleuren. Gebruik natuurlijke (ruwe) materialen als hout en metalen en kleuren als marineblauw en legergroen. Oude plunjezakken geven niet alleen een stoere touch aan de kamer, maar zijn ook handig om rommel op te bergen.

6. Hoe berg ik al het los slingerende lego op?
Gebruik verrijdbare houten kratten of flexibele plastic emmers op wieltjes. Deze kun je makkelijk overal heen rijden en tussen plaatsen. Je hebt ook leuke tafels waarmee je én de lego kunt sorteren en opbergen én tegelijkertijd ook een speelplek kunt creëren.

7. De kinderkamer is een allegaartje, hoe creëer ik meer eenheid?
Begin met opruimen! Gebruik bakken, manden of kisten om alle rommel uit het zicht te krijgen. Stap 2 is om te groeperen. Plaats accessoires bij elkaar, hang schilderijen niet verspreid maar in een ‘groep’ en kijk naar kleur bij kleur. Zo creëer je rust en eenheid.

8. Voor een meisje ben ik op zoek naar een brocant bed van hout. Waar kan ik dit vinden?
Olijk heeft hele leuke houten bedden. Deze worden zelf opgeknapt met een prachtig resultaat. Voor nieuwe bedjes in een oude stijl ben bij Tom en Lilly aan het juiste adres. Beiden om bij weg te dromen.

nog meer: wooninspiratie