WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Yes you can: 7 zelfmakers die niet kunnen mislukken

Altijd jaloers op DIY-projecten van anderen, omdat je zelf nog geen spijker van schroef weet te onderscheiden? Dan gloort er voor jou toch nog hoop aan die doe-het-zelf-horizon. Want deze zelfmakers kunnen eigenlijk niet mislukken. Denken we.

vtwonen 06-2020 | styling en fotografie Dorothee Dubois, The Fresh Light | DIY leren servetringen
vtwonen 04-2020 | gemarmerde vaasjes gevuld met riet DIY
Bistrostoel (Loods5). Kandelaar, poster (H&M). Gouden theepot (Xenos), stenen onderlegger (Sostrene Grene).

DIY 1: servetringen

Ben je van plan om een etentje te organiseren, dan steel je zeker de show met zelfgemaakte servetringen. Je maakt ze van een oude leren riem of andere leerrestje. Zo simpel is het: servetringen van leer.

DIY 2: krans van droogbloemen

Bloemenkransen suf en stoffig? Welnee! Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het is een heel andere manieren van stylen met bloemen. vtwonen blogger Rachel laat zien hoe je een krans van droogbloemen maakt. Dat kun jij ook!

DIY 1: muurmagneten

Met magneetverf kun je gemakkelijk een magic wall maken: veel leuker dan een standaard magneetbord. En de magneten? Daar draai je je hand ook niet voor om. Blogger Dorothee doet het je voor. DIY: magic wall en magneten.

DIY 4: ‘marmeren’ vaas

Nog een van die zelfmakers die niet kunnen mislukken: men neme een flesje nagellak en een houten satéprikker en voilà: een oude vaas van de kringloop wordt een chique vaas met marmerlook.

vtwonen-blog-rachel-terpstra-bloemenkransen
vtwonen 08-2020 | DIY small magic wall & magneten

DIY 5: theedoek verven

Ben je niet precies en heb je al helemaal geen schildersoog? Perfect! Met wat textielverf, een oude kwast en lukrake spetters wordt een theedoek een echte eyecatcher.

DIY 6: flexibel wandrek

Deze DIY is een beetje van jezelf en een beetje van Ikea. Van een simpel bordenrek maak je in mum van tijd een flexibel wandrek: handig voor elke plek in huis en eindeloos uit te breiden.

DIY 7: onderzetters

Onderzetters zijn vooral praktisch, maar je kunt ze ook leuker maken door zelf aan de slag te gaan. Leef je uit met lijntjes, streepjes, stipjes of kruisjes. Deze DIY kan niet misgaan!

Als je de smaak te pakken hebt…

Zie je deze doe-het-zelf ideeën echt niet zitten? Trakteer je zelf dan op een mooi accessoire uit de vtwonen shop.

nog meer: wooninspiratie