WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x kunst in huis zónder te boren

Groot liefhebber van kunst? Dan is de liefde voor boorgaten misschien minder groot. Al helemaal als er met enige regelmaat tussen werken gewisseld wordt. Wij snappen dat je de muren graag in tact wilt houden en zetten daarom vijf alternatieven op een rij om kunstwerken een toneel geven zónder te boren.

vtwonen 11-2020 | Kunst in de woonkamer
Perklijst L1, 4,5×1,8×120 cm € 7,95, schouw F, 110×135 cm (hxb) cm vanaf € 280,-, beeld Venus van Milo € 45,- (het-schippertje.nl). Schilderij White Leafs, ruilobject (artinreturn.nl). Tafellamp Fungo van Lucide, 25,5×16,5 (hxØ) € 79,95, marmeren vaas van Zuiver € 22,- (vtwonen.nl). Bankbed Flottebo, 200x120x46 (lxbxh) € 399,-, plaid Moalie 150×200 cm € 49,95 (ikea.nl). Grijze bijzettafel Marley, 50×38 cm (hxØ) € 84,95 (karwei.nl). Fluwelen kussen van Madam Stoltz € 25,95 (deens.nl). Theepot Kyoto € 39,95, kom Athena € 15,75 (hkliving.nl). Vloerkleed Plush, Ø 160 cm € 169,- (eijerkamp.nl). Poster A for Abstract, A3 € 51,34, poster Blue Lady artprint nr 2 € 51,34, eikenhouten lijst A4 € 39,95 (mettehandberg.com). Eikenhouten lijst, A3 € 54,95 (moebe.dk).

1. Op de vloer

Voor de geluksvogels met een ruim huis: zet schilderijen en posters op een leeg stuk vloer tegen de muur. Kies voor één pronkstuk dat alle aandacht vraagt of ga voor voor twee of drie lijsten bij elkaar. Door te variëren in hoogtes en lijsten suggereer je het idee van een art wall, maar dan zonder te boren.

2. Stapelen

Een flinke verzameling boeken? Stapel dan een paar grote exemplaren vanaf de grond omhoog et voilá, je hebt een perfect voetstuk voor kunst. Hoeveel en hoe hoog de stapels worden is aan jou. Sommige boeken zijn gewoon té mooi om te verstoppen in de kast.

Dit zijn de 6 mooiste interieurboeken.

3. Toneel

Probeer elke lege oppervlakte in huis te zien als een toneel voor eyecatchers. Op de vensterbank, een stukje lambrisering, een dressoir of op het keukenblad: zolang de ruimte in balans blijft, staan kunstwerken overal prachtig. En deze balans creëer je met materialen, vormen en kleuren die zich weerspiegelen in het interieur.

4. Vakkenkast

Maak met een open stelling- of vakkenkast een mini-museum voor alle kunst. Show prints, souvenirs, ornamenten en persoonlijke kunstwerken op de planken en gebruik de vakken om alles te groeperen. Hier en daar wat groen brengt het geheel tot leven. Zorg dat de kast niet propvol wordt: door te spelen met hoogtes en open vakken blijft het fijn om naar te kijken.

5. Tape

Een oplossing voor een echte art wall zonder te boren is dubbelzijdige tape. Er bestaan speciale strips waarmee je kunst aan de muur kunt plakken zonder deze te beschadigen. Wel extra goed opletten, want vaak kan de tape niet elk gewicht dragen. Kies dus liever voor prints zonder lijst, artistieke kaarten of lichte doeken aan de muur.

Shop de stijl …

nog meer: wooninspiratie