WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x items om in te investeren

Niets is zo veranderlijk als ons interieur. We worden overspoeld door het enorme aanbod aan nieuwe items en zien impulsaankopen al snel veranderen in miskopen. Zonde! Probeer daarom vaker te investeren in meubels waar je al heel lang van droomt. Hoe fijn is het om jaren verliefd te zijn op dé bank? Met deze vijf items kun je het beste beginnen. Sparen maar!

vtwonen 07-2020 | Novilon woonkamer met loungestoel | Items

1. Bank voor het leven

Het juiste formaat, de perfecte kleur, zacht of juist stevig en met of zonder hoek: aan al deze eisen hangt vaak een prijskaartje. Toch hoef je zo’n bank niet meteen van je wensenlijstje te schrappen. Als het lukt, investeer dan altijd in een bank waar je hart een flinke sprong van maakt. Een bank kopen we met de wens om er zolang mogelijk op te zitten, leven en cocoonen. En eentje van goede kwaliteit gaat de komende tien jaar makkelijk mee.

2. Fauteuils

Misschien ken je ‘m wel: de Lounge Chair van Vitra. Een fauteuil waar menig interieurliefhebber van droomt. En met deze klassieker zijn er meer fauteuils die over vijftig jaar nog steeds in de smaak vallen, maar misschien iets beter binnen het budget vallen. Met designs van bouclé en echt leer in neutrale tinten zit je in ieder geval altijd goed.

3. Lampen

Verlichting kan in één vingerknip de sfeer in huis bepalen. Of je nu gaat voor een flink formaat aan het plafond of een kleine klassieker die veilig op tafel staat. Een lamp van rijke materialen straalt een luxe uit waar je naar wilt blijven kijken en is het sparen meer dan waard. Weet je niet waar te beginnen? Deze bolvormige lampen van Hay doen het werkelijk overal goed.

4. Eetkamerstoelen

De prijs van een mooie set eetkamerstoelen kan flink tegenvallen. Niet heel vreemd, we brengen er vele uren op door en ze zijn tegenwoordig oh zo multifunctioneel. Kies daarom voor een match made in heaven: stoelen met een mooi design en het juiste zitcomfort. Kinderen? Kies dan voor een kunststof ontwerp. Wordt er ook in gewerkt? Ga dan voor een zacht, maar ondersteunend exemplaar.

5. Bijzetters

Investeren in een tijdloze bijzetter of kruk kan nooit kwaad. Het is net een reiziger zonder eindbestemming: ben je de bijzetter na een tijdje zat in de woonkamer? Dan verhuis je ‘m met gemak naar de keuken of slaapkamer. Het item komt altijd en overal van pas, als podium voor kunst, een mooie tafellamp of een stapel boeken.

Betaalbaar design: 7 tips voor designliefhebbers met een klein budget.

Shop de stijl…

nog meer: wooninspiratie