5 tips om de perfecte bank te vinden

Een nieuwe bank is niet zomaar een aankoop, maar een waarvan je jarenlang plezier wilt hebben. Waar moet je op letten, behalve de afmetingen en de kleur? (in samenwerking met Eijerkamp)

1. Waar ga je de bank voor gebruiken?

Stap één in het bepalen wat voor jou een ideale bank is, is nadenken over de functie. Waar ga je hem voor gebruiken, en hoeveel personen moeten er comfortabel op kunnen zitten? Is een driezitsbank genoeg voor jullie tweeën of is een hoekbank beter? En is de bank vooral een mooie blikvanger of gaat er ook echt op geleefd worden, door kleine kinderen of gamende pubers?

2. Waar komt hij te staan?

Bij het bepalen waar de bank komt te staan houd je rekening met de zichtlijnen. Wat wil je kunnen zien vanaf de bank? De tv, de speelhoek van de kinderen, de tuin of juist de openhaard of houtkachel? Houd ook rekening met de looproutes in huis, want de bank mag geen sta-in-de-weg zijn.

3. Past de bank in de woonkamer?

Aan een meetlint alleen heb je niet genoeg. Belangrijk is ook de ruimte die de bank gevoelsmatig inneemt. Een slimme truc is kranten op de grond leggen in de afmetingen van de bank. Dan wordt de verhouding met de kamer ‘voelbaar’ en besluit je misschien om toch een maatje kleiner (of groter) te kiezen. Of op zoek te gaan naar een twee- en een driezitsbank in plaats van een hoekbank.

4. Stof of leer, en welke stijl?

Na al deze functionele afwegingen wordt het écht leuk: welke bank past het best bij jouw woonstijl? Kom je daar zelf niet uit, laat je dan inspireren door de vtwonen Stijl Studio’s bekend van het tv-programma vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ en vtwonen Verhuist exclusief bij Eijerkamp. Misschien is de bank het begin van een heel nieuw interieur.

5. Zit de bank lekker?

De diepte van de zitting bepaalt samen met de juiste zithoogte en de hoogte van de rug van de bank of je makkelijk rechtop kunt blijven zitten of dat je er juist in onderuit kunt zakken. Proef zitten is de beste manier om hierachter te komen. Maak eventueel een afspraak met een interieurontwerper van Eijerkamp. Deze zoekt aan de hand van een plattegrond en foto’s van de ruimte samen met jou naar een bank waarvan je nog jaren plezier hebt.

nog meer: tv

Reacties:

Yvonne op 21 december 2018 om 12:28

Een bank in 1 kleur maar die bestaat uit verschillende stoffen en evt leen stukje leer. Die wens zou ik hebben voor mijn volgende bank maar waar is die te koop?

Beste Yvonne,
Een elementenbank is een goede optie, deze kun je in verschillende kleuren en materialen samenstellen. Op onze vtwonen shop hebben wij onwijs veel keuze in verschillende banken. Misschien zit jouw ideale bank hier wel tussen? https://www.vtwonen.nl/shop/meubels/
Succes met de keuze!
Groet,
vtwonen

i.walder@ hotmail.com op 16 februari 2019 om 04:54

Op de pagina met “5tips om je bank om de perfecte bank te vinden” op de eerste foto, is een muur achter de bank met een cirkel op geverfd, dat wil ik ook! Is er een handige manier om het zo mooi op de muur te krijgen en welke kleur verf is het? Of is het een sticker? Zou fijn zijn als jullie erachter zouden kunnen komen, bij voorbaat al vast bedankt,
Met vriendelijke groet,
Inge walder

Beste I Walder,
Je kunt een mooie cirkel in de muur krijgen door een spijker in de muur te slaan. Dit is het middelpunt van de cirkel. Aan deze spijker bevestig je een touwtje met een potlood. Trek het touwtje strak aan en maak een vloeiende beweging met het potlood over de muur totdat de cirkel rond is. Kleur de cirkel door met de kwast de lijnen van de cirkel te volgen. Veel plezier en succes!
Groet,
vtwonen