WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 manieren om van de keuken een fijnere plek te maken

Of je nou fan bent van Marie Kondo of niet: je hebt ongetwijfeld van haar filosofie gehoord. Marie wil dat ieder ding dat je bezit een bestemming heeft of je op z’n minst vrolijk maakt. Dat kan je toepassen in de kledingkast, maar ook zeker in de keuken.

De bezem er doorheen

De keuken wordt al snel een verzamelplaats van obscure ingrediënten die je ooit nodig had voor een recept maar daarna nooit meer hebt gebruikt, producten die hun houdbaarheidsdatum al ver voorbij zijn en keukengerei dat ooit handig leek, maar in de praktijk zelden wordt gebruikt. Kortom: de bezem mag er wel eens doorheen. Wij helpen je.

1. Ruim het aanrecht op

De keuken oogt rommelig omdat het een thuis is voor allerlei willekeurige items. Het geheim om het zo netjes mogelijk te maken, is door alleen je favoriete spullen op het aanrecht te stallen. Alles wat in een la of een kastje past, kan uit het zicht. Die prachtige handgemaakte schaal verdient een plek op het aanrecht, maar de spatels en pollepels kunnen in een la.

2. Druppels water

Rondom de gootsteen liggen vaak spatjes water. Volgens Marie laten die op het zo oog onschuldige druppels een keuken onnodig slordig lijken. Als je de ruimte rondom de gootsteen vrij laat, kun je waterspatten makkelijk weghalen met een doekje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Today may be a bookkeeping kinda day but it ain’t so bad when your working from here! @thesurfridermalibu

Een bericht gedeeld door Joyce Downing Pickens (@jdpinteriors) op

 

3. Leeg het druiprek

We hoeven je vast niet te vertellen dat die stapel vaat niet bepaald bijdraagt aan de schoonheid van je keuken. Droog alle vaat meteen nadat je het hebt afgewassen in plaats van het te deponeren in het druiprek. Als je vaat meteen in een vaatwasser zet of afwast, ziet de keuken er altijd netjes uit.

4. Wijs een VIP-la aan

Voor je meest geliefde servies, servetten en keukengerei wijs je een speciale la aan. Als je die la beschouwt als je juwelenkist, ben je veel sneller geneigd om je mooiste keukenspullen te gebruiken. Liggen ze in ieder geval niet ergens achterin een kast stof te vangen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanadisplan 8 2 rok, 75 kvm Styling @scandinavianhomes Foto @kronfoto Mäklare Robert Ljungström @fastighetsbyranvasastan

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

 

5. Omarm je lievelingsingrediënten

Dat je producten die over de datum zijn weggooit, spreekt voor zich. Maar wat doe je met sardientjes die je kocht omdat je het zo blik zo mooi vindt en vier potten regenboog-sprinkles? Je gezonde verstand zegt misschien: weg ermee. Maar als je weet dat je deze producten uiteíndelijk wel gebruikt en je er blij van wordt, heb je Marie’s toestemming het gewoon lekker te houden.

Bron: vtwonen 09-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar

nog meer: wooninspiratie