WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: zo benut je een hoog plafond optimaal

Wat een luxe: een woning met een hoog plafond. Maar een hoge ruimte brengt ook een extra moeilijkheidsgraad met zich mee qua styling. Sita wist er in haar Rotterdamse pand een fijn geheel van te maken. Wij hebben alvast 4 van haar beste ideeën voor je verzameld. Zó benut je een hoog plafond optimaal.

vtwonen 05-2021 | zwart plafond met de eettafel
vtwonen 05-2021 | tijdschriften rek in woonkamer met visgraatvloer
Eikenhouten visgraatvloer Balkan Wood, muurverf Haags Blauw van Farrow & Ball, tijdschriftenrek kringloopwinkel, schilderij aan de muur Wally Elenbaas, schilderij op de grond Jaap Kraanen, plaid Kwantum. Verf deuren en plinten grafietzwart Ral 9011.

1. Plafond met kleur

Wil je een grote ruimte intiemer maken? Breng dan kleur aan op het plafond. Sita koos voor zwart, waardoor de originele metalen constructie van haar huis nóg beter uitkomt.

2. Binnendeuren met glas

Juist in een strakke ruimte vallen authentieke binnendeuren met gegraveerd glas op. Instant karakter! Je vindt ze onder andere bij maisonbelleepoque.nl en antiekbouw.be.

LEES OOK
Plafond schilderen? Dit is waarom dat echt een goed idee is

vtwonen 05-2021 | eettafel van hout met kunstwerk aan de blauwe muur
Tafel en vaas op schouw vintage, stoelen en vloerkleed kringloopwinkel. Kruk uit de inboedel van het huis, vaas op de kruk Xenos. Raambekleding Jaloezieënfabriek Zuid, muurverf Haags Blauw van Farrow & Ball, schilderij Marius Richters, lamp Wattnou.
vtwonen 05-2021 | houten balken in de slaapkamer met een hoog plafond
Ladekast vintage, ventilator Anno Design, parfum Retreat, sprei zelf gehaakt. Houten vloer Balkan Wood, vloerkleed Hay, bank herkomst onbekend, kleding Zara.

3. Licht het uit

Een opvallende lamp, zoals bij Sia boven de eettafel en in de ouderslaapkamer, benadrukt de hoogte van de ruimte. Boven de eettafel koos Sita voor een groot en luchtig exemplaar, zodat je uitzicht naar buiten houdt.

4. Balken

Natuurlijk is een vliering fijn. Maar áls je die opbergruimte kunt missen, geeft een vrijgelaten houten balkenconstructie wel héél veel sfeer.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een Rotterdamse boerderij met werkplaats uit 1911

nog meer: wooninspiratie