WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: decoratie voor een bonte kerst

In de mood voor een kerst vol kleuren, dessins en schitterende sterren? Om wel de eenheid te bewaren kijken we de kunst af bij Mindy. Ze creëerde met een heleboel decoraties een bonte kerst in haar eclectische huis.

Bonte kerstdecoraties | vtwonen 12-2020
Papieren boom en kaarsen Intratuin, kandelaars kringloop.
Slaapkamer | Bonte kerst | vtwonen 12-2020
De kerststerren zijn van Ikea en zelfgemaakt met boterhamzakjes. Behang met ratjesdessin Mineheart. Roze plaid en bedlinnen Suite 702. Spiegels en petrol sprei van stof van Kwantum. Kussens: op stoel onbekend, links Boer Staphorst, rechts Volt Studio, klein Jysk. Kastje en stoel kringloop. Lampje Skylerstore.

1 Groepeer versieringen

Zet niet her en der een kandelaar, kerstman of kerstster, maar groepeer ze per drie, vier of vijf. Hierdoor vallen ze nog meer op en trekken ze zo de aandacht naar elkaar. Variatie in vorm en materiaal maakt het speels, maar houd je dan wel aan een kleurpalet om eenheid te bewaren. Geef verschillende kandelaars eventueel dezelfde kleur met een lik verf.

2 Papier sterren

Papieren kerststerren staan leuk voor het raam, maar staan minstens zo mooi elders in huis: boven de eettafel, bank of net als bij Mindy boven ’t bed. Papieren sterren zijn overal te koop in verschillende maten, kleuren en stijlen en met of zonder lamp. Je kunt basic varianten eenvoudig customizen door er zelf een dessin op te maken met verf. Ook voor de sterren geldt: groeperen. Bevestig ze aan onzichtbaar nylondraad, varieer in formaat en geniet van een schitterende sterrenhemel.

Servies | Bonte kerst | vtwonen 12-2020
Retro servies, kandelaars en borduurwerk: alles bijeen gesprokkeld bij de kringloop.
Kerstdecoraties | vtwonen 12-2020

3 Servies allegaartje

Mix & match servies en allerlei soorten en prints voor een zoete en bonte kerst. Vul eigen stukken aan met servies uit de kringloopwinkel: de keuze daar is enorm en het kost een beetje. Zoek zo veel mogelijk bij elkaar in dezelfde tinten, bijvoorbeeld bruin met wit, om een ratjetoe aan prints mooi samen te trekken.

4 Bonte kerst

Kies decoratie in de kleur die al voorkomt in de ruimte. Zo creëer je een bonte kerst en blijf je binnen de stijl van de rest van het huis. Een roze bank? Ga dan ook voor roze kaarsen en een roze boom. Blauw behang? Kies dan voor blauwe sterren en blauwe kerstballen. Mooi, rustig en toch feestelijk.

Niet zo’n fan van kleur? Bekijk de stylingtips van Marianne voor een witte kerst.

nog meer: wooninspiratie