WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: creatief met vondsten uit de natuur

Het jaren dertig huis van Loesje en Maarten staat vol planten. Dat is niet verwonderlijk, aangezien Loesje plantaardig vormgeefster is. Toch krijgen andere vondsten uit de natuur ook een prominente plek in huis. Lees hier de vier woonideeën over hoe je creatief kunt omgaan met vondsten uit de natuur.

wanddoek droogbloemen
Wiggle Side Chair Vitra. Ladekast Ikea. Jurk vintage. Roze plaid met gedroogde bloemen en wanddoek met lapjes Loesje van Herp. Foto van paarse plastic zak Maarten Kuypers. Berber kralenketting op kast souvenir uit Essaouira (Marokko).
wanddecoratie schelpen
Papieren walvislamp Petit Pan. Letterbak rommelmarkt. Verzameling mineralen, schelpen en fossielen onder meer van Steen en Been, rommelmarkten, kringloopwinkels en vakanties naar Frankrijk, Ibiza en Thailand. Glazen flesjes met dop Dille & Kamille.

Wandkleed van natuurvondsten

Tijd voor iets nieuws aan de muur? Fleur de wand op met zelfgemaakte wanddecoratie van een verzameling bloemen en bladeren. Naai allerlei natuurvondsten op lapjes van biokatoen, en stik ze daarna aan elkaar. Het resultaat is een wandkleed met een persoonlijke touch.

Wandrek vol herinneringen

Ben je ook zo dol op souvenirs uit vakantielanden? In plaats van de collectie schelpen en andere vondsten te bewaren in een dichte doos, kun je ze ook uitlichten als wanddecoratie. Loesje heeft een letterbak van de rommelmarkt aan de wand gemonteerd en haar gevonden mineralen, schelpen en fossielen hierin uitgelicht.

LEES OOK
Binnenkijken in een huis vol natuur in Maastricht

woondecoratie vaas bloemen
Vaas Vazen van Janssen. Geborduurde bloem van de kringloop.
wanddecoratie
Portret van draad Embroidery Art P.m.k.d.. Het gezicht van klei was een kringloopvondst. Doek met gedroogde tuinbloemen gemaakt door Loesje.

Vaas met bloemen

In plaats van bloemen in een vaas, kun je ze er ook óp leggen. Loesje heeft haar vaas gestyled met geborduurde bloemen van de kringloop en het geheel afgemaakt met wat groen.

Doek met droogbloemen

Voor een mooi kunstwerk met vondsten uit de natuur hoef je niet ver te zoeken. Neem eens een kijkje in je eigen tuin. Pluk wat verschillende bloemen en laat ze drogen. Maak ze vervolgens vast aan een lapje van biokatoen en je hebt originele wanddecoratie voor aan de muur.

LEES OOK
5x binnenkijken in een urban jungle

nog meer: binnenkijken