vtwonen

Krijtbord of tegels in je keuken

Bij de aanschaf van een nieuw fornuis hoort een mooie, bijpassende achterwand. Een belangrijk onderdeel van de keuken, want met deze wand geef je de keuken een bepaalde sfeer mee. Kies je voor een strakke glaswand, stoer RVS of juist voor klassieke tegels? De keuze is reuze. (promotie)

achterwand

RVS

Een achterwand van roestvrij staal maakt de keuken net een tikkeltje stoerder. RVS heeft een lange levensduur, is door zijn gladde oppervlak zeer onderhuidvriendelijk en kan tegen een stootje. Plaats de RVS wand achter het fornuis of over de hele lengte van je werkblad om een moderne en industriële look te creëren.

Glas

Geef de keuken een moderne en luxueuze uitstraling door te kiezen voor een glaswand. De reflecterende werking van het glas laat de keuken ruimer ogen. Vetspetters op de wand? Geen probleem! Door het ontbreken van voegranden is een glazen wand gemakkelijk schoon te houden en bijzonder hygiënisch. Glazen achterwanden zijn verkrijgbaar in tientallen soorten tinten. Door te kiezen voor een fel kleurtje maak je een echte blikvanger van het keukenblok.

Tegels

Een van de populairste keukenachterwanden is nog altijd de tegelwand. Begrijpelijk, want je kunt er veel kanten mee op. Tegels zijn verkrijgbaar in werkelijk alle soorten, maten en kleuren. Breng rust in de keuken door te kiezen voor tegelstroken in natuurlijke tinten of geef de ruimte wat pit met een wand vol kleine en kleurrijke mozaïektegels. Door hun slijtvastheid zijn tegels erg duurzaam. Het schoonmaken kan iets meer tijd vergen vanwege het soms grote aantal voegen. Vetspetters op de tegels zijn daarentegen geen probleem. De spetters trekken niet in de tegels en zijn door gemakkelijk en snel af te nemen met een doekje.

Falcon_Professional+_90_Sta

Krijtbord

Een krijtbord als achterwand is misschien niet het meest praktisch, maar leuk is ‘ ie wel! Door de wand ook boven het werkblad door te trekken ontstaat er een groot teken- en schrijfoppervlak. Gebruik de wand om recepten, boodschappenlijstjes en mooie quotes op te schrijven of laat de kinderen hun gang gaan met vrolijke krijtkleurtjes.

Laminaat

Kan de keuken wel wat extra sfeer gebruiken? Denk dan eens na over een achterwand van laminaat. Verkrijgbaar in diverse warme kleuren en motieven. Tip: laat de achterwand en het werkblad naadloos op elkaar aansluiten door dezelfde soort laminaat te gebruiken. Zo ontstaat er een mooi geheel. Laminaatachterwanden bevatten een water- en vuilafstotende laag en hebben daardoor weinig onderhoud nodig.

Falcon achterwanden

Fornuizenproducent Falcon staat vooral bekend om zijn grote collectie vrijstaande fornuizen, maar biedt daarnaast diverse aanvullende producten aan. Zo ook achterwanden. De stijlvolle exemplaren van Falcon beschermen de muur tegen vetspetters, zijn uiterst duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. De collectie bestaat uit zeven soorten achterwanden, gemaakt van glas (zwart gehard in verschillende motieven) en RVS (staalkleur en zwart geëmailleerd). Of je nu een fornuis hebt van 90, 100, 110 of 120 cm: de achterwanden van Falcon zijn verkrijgbaar in al deze maten.

Bron: in samenwerking met Falcon

Vorige artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties