WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een nieuw fornuis

De aanschaf van een nieuw fornuis is een leuke, maar ook serieuze bezigheid. Het onmisbare apparaat moet aan veel eisen voldoen. Het fornuis moet van goede kwaliteit zijn, een mooi design hebben en beschikken over de functies naar jouw wensen. Wij helpen je graag een handje op weg en vertellen waar je rekening mee moet houden. (promotie)

Tip 1: kookmethoden

Gas, inductie of keramisch. Elke warmtebron heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van smaak en gewoonte. De aanschaf van een nieuw fornuis geeft je de mogelijkheid om te veranderen van warmtebron en is dan ook een goed moment om je er opnieuw in te verdiepen. Kies je voor een Falcon fornuis? Dan ben je flexibel en heb je de keuze uit verschillende kookmethoden.

Tip 2: formaat

Het is belangrijk om goed na te denken over de grootte van je nieuwe fornuis. Indirect bepaal je hiermee namelijk ook de inhoud van de oven en het aantal kookzones. Ga je voor een bescheiden 60cm of pak je uit met 120cm? Vaak is het een kwestie van passen en meten wat er in de huidige keuken past. Wanneer daarentegen de hele keuken op de schop gaat, is het interessant om je eens te verdiepen in de verschillende formaten. De fornuizen van Falcon zijn er in de maten 90, 100, 110 en 120 cm. Waar de 90 en 100 cm fornuizen beschikken over vijf pitten, heeft het 110 cm model er maar liefst zeven. Een groot verschil.

Tip 3: kookzones

De tijd waarin alle fornuizen over ‘slechts’ vier kookzones beschikten, ligt inmiddels alweer ver achter ons. Tegenwoordig heb je de keuze uit fornuizen met vier, vijf, zes of zelfs zeven kookzones. Over het algemeen geldt: hoe breder het fornuis, hoe meer kookzones. Ga bij jezelf na wat voor jou de meest ideale kooksituatie is en hoeveel branders daarbij passen. Let daarbij ook op het vermogen van de kookzones. Gek op roerbakgerechten? Kijk dan eens naar een speciale wokbrander, zoals de meervoudige brander van Falcon. Deze heeft een extra hoog vermogen en is daarmee ideaal voor het bereiden van Aziatische maaltijden.

1-Falcon_Professional+_90_S

Tip 4: oven(s)

Kook jij graag voor grote gezelschappen? Denk dan eens na over een extra grote oven of een tweede oven. Met een grote oven bereid je in een handomdraai XL-maaltijden voor de hele familie. Het grote voordeel van een tweede oven is de mogelijkheid om gerechten gelijktijdig te bereiden. Hierdoor wordt koken een ontspannende bezigheid, want: geen zorgen meer over het moment waarop je de gerechten klaarmaakt en hoe je deze warm houdt. De ovencapaciteit van Falcon fornuizen loopt uiteen van minstens 115 kubieke liter (enkele oven) tot 132 en 150 liter (twee ovens). Genoeg plek voor de lekkerste gerechten.

Tip 5: reiniging

Tijdens het bereiden van een maaltijd komt het weleens voor dat er wat vetspetters uit de pan springen of het water overkookt. Het is fijn als deze viezigheid snel en gemakkelijk kan worden weggehaald. Bij Falcon hebben ze dit goed begrepen. De vangschaal is opgedeeld in meerdere zones zodat het eventuele vuil zich niet kan verspreiden.. Hierdoor wordt bij het morsen of overkoken niet de gehele kookplaat vies. Ook voor de elektrische kookplaten is een handige oplossing gevonden: deze liggen iets lager dan de rand van het fornuis, zodat bij morsen een zo klein mogelijk oppervlak vies wordt. De hoofdovens van Falcon zijn uitgerust met zelfreinigende achter- en zijwanden. Het schoonmaken is hierdoor een fluitje van een cent. Daar houden wij van!

1-Falcon_Classic-Deluxe_100

Bron: in samenwerking met Falcon

nog meer: in de keuken