WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Exclusief overnachten in cabarettheater Moulin Rouge in Parijs

Hoewel Airbnb vol staat met unieke overnachtingsplekken, loten ze eens in de zoveel tijd een exclusief nachtje weg op een locatie waar je normaal nooit terecht kunt. Moulin Rouge – een wereldberoemd cabarettheater – in Parijs is er één van. In juni worden er drie overnachtingen verloot, inclusief kijkje achter de schermen en de beste plekken tijdens de befaamde Féerie show.

Iconische rode molen

De Moulin Rouge – Frans voor ‘rode molen’ – is een cabarettheater in Parijs en opgericht in 1889. De architecten Eduard Niermans en schilder en illustrator Adolphe-Léon Willette hebben het design ontworpen. De molen ligt aan de Boulevard de Clichy in de rosse buurt van het quartier Pigalle. Twee keer per avond wordt de wereldberoemde en extravagante show ‘Féerie’ gehouden. Voor de show zijn er duizend traditionele kostuums gemaakt door Italiaanse ontwerpers: veren, pailletten, strass-stenen, weelderige decors en glinsterende kleuren. Niks is te gek. De cast bestaat uit wel zestig artiesten van veertien verschillende nationaliteiten. Féerie wordt uitgevoerd op originele muziek dat is opgenomen door tachtig muzikanten en zestig koorzangers. Een echte must-do als je in Parijs bent. Lees hier meer over de shows.

Exclusieve overnachting

De Moulin Rouge viert dit jaar zijn 133e verjaardag en dat laat Airbnb niet onopgemerkt aan zich voorbij gaan. Zo worden er op 13, 20 en 27 juni drie overnachtingen – voor 2 personen – verloot van één nacht. Dit zal dan ook de eerste keer ooit zijn dat het Parijse monument beschikbaar is voor een overnachting. De drie lucky winners die het lukt om een overnachting te boeken, krijgen een privé rondleiding door de Moulin Rouge, een romantisch driegangendiner op het dakterras, toptickets voor de show Féerie, een meet and great met leaddanseres en Airbnb Host Claudine van den Bergh en een overnachting voor slechts één euro. Ofwel een once in a lifetime ervaring die een unieke kijk geeft op de Parijse glamourwereld.

Romantisch wegdromen

De exclusieve kamer waar de gasten zullen verblijven is gevestigd in de molen en omgetoverd tot een waar boudoir uit het cabaret-tijdperk. Het interieur dompelt de gasten onder in het einde van de 19e eeuw. Er is zelfs een kleedruimte beschikbaar, gevuld met glamoureuze accessoires uit de Belle Epoque; waaronder vintage kostuums en geurige parfums. Bij de kamer hoort een privé dakterras dat is versierd met een sierlijke pagode. Zelfs de tuinmeubelen zijn kenmerkend voor die tijd.

Gasten kunnen vanaf dinsdag 17 mei om 19:00 uur via deze pagina een aanvraag indienen om de drie individuele verblijven te boeken. En mocht je niet bij de gelukkige winnaars zitten, dan is een bezoek aan Parijs voor een citytrip ook zeker de moeite waard. Au revoir!

LEES OOK
De meest romantische vakantiehuizen in Nederland voor een getaway voor twee

nog meer: Geen categorie