WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Weet jij wat Domotica is?

‘Domotica: het toepassen van elektronica ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning.’ Pffff, heb jij ook de neiging om meteen weg te klikken als je dit leest? Niet doen. Deze nieuwe trend in wonen is leuker dan je denkt. (in samenwerking tot Busch-Jaeger)ABB-wat-is-domotica

Geen toekomstmuziek!

Domotica is de verzamelnaam voor slimme systemen die ervoor zorgen dat je zo comfortabel mogelijk kunt wonen en leven. Woon je al best comfortabel: think again! Domotica is bijvoorbeeld de verwarming die je via je smartphone op afstand aanzet, zodat je in een warm huis thuiskomt. En gordijnen die automatisch dicht gaan als het donker wordt. Ook deurcommunicatie is mogelijk, zoals de intercom of een vingerafdrukmodule in plaats van een voordeursleutel. En wat dacht je van één knop om alle apparatuur in huis uit te schakelen als je weggaat? Dit klinkt als het huis van de toekomst, maar het is het huis van nu.

Zo werkt dat

Om jouw hele huis slim te maken kun je kiezen voor Busch-free@home. Dit systeem is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Door het wireless systeem is het makkelijk te bedienen. Zo kun je met de computer, tablet, smartphone of smartwatch alle onderdelen die je erop aansluit besturen. Zowel van afstand als dichtbij. Je hebt dus slechts een medium nodig, of je nou de gordijnen wilt sluiten of de verwarming hoger wilt zetten. Ben je thuis, dan kun met het wandpaneel alles vanuit een centraal punt in huis besturen of -zoals vanouds- met een schakelaar aan de muur. Ga je all the way, dan kun je zelfs kiezen voor spraakbesturing via de free@home-app.

Slimme verlichting

Ook de verlichting kun je slimmer maken. Philips Hue is zo’n draadloos verlichtingssysteem dat kan worden afgestemd op jouw activiteiten en speciale momenten. Als je jouw Hue koppelt aan het free@home-systeem, wordt het nog leuker. Op jouw commando gaat de verlichting aan in het vertrek dat jij wenst en in de sfeer die jij wilt. “Licht aan in keuken.” Je bent een dirigent van je eigen woning, als je tegen je smartphone zegt dat de verlichting aan moet. Maar als je eenmaal groepen hebt aangemaakt in het Busch-free@home®-systeem, zul je zien dat het echt zo werkt. Zo’n groep maak je eenvoudig via je tablet of pc. Drag en drop, meer handelingen zijn er niet nodig. Op youtube vind je diverse filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe dat werkt.

Koken, dineren, lezen of tv-kijken, ze vragen elk om hun eigen sfeer in huis. Bij het koken heb je nou eenmaal andere verlichting nodig dan wanneer je gezellig zit te eten. Door verschillende scènes aan te maken in het free@home-systeem, kun je eenvoudig schakelen van de ene naar de andere sfeer. De verlichting kun je met hetzelfde systeem zo programmeren dat die op een bepaald moment automatisch aanspringt, waardoor het ook als je een avond uit gaat, lijkt alsof je thuis bent. Een veilig idee.

Over Busch-free@home®

Busch-free@home® van Busch-Jaeger is een huisbesturingssysteem dat van elk huis eenvoudig een intelligente omgeving maakt. Favoriete instellingen zijn te kiezen met een slimme schakelaar op de wand of (op afstand) met tablet of smartphone. Intuïtief, praktisch, comfortabel en energie-efficiënt. Kijk voor meer informatie op www.busch-jaeger.nl. Wil je zien hoe Busch free@home® werkt? Bekijk dan het youtube-kanaal van Busch-Jaeger eens.

Bron: in samenwerking met Busch-Jaeger.

nog meer: Een slim huis