WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slimme tips om je huis winterproof te maken

Buiten is het koud en guur, binnen warm en gezellig: de winter brengen we het liefst cocoonend door in ons eigen huis. Hoe maak je je huis winterproof, zodat je woning de ultieme overwinteringsplek wordt? Hoe meer comfort, hoe beter! (in samenwerking met Busch-Jaeger)Thermostaat winterproof

Slim: domotica

’s Zomers genieten we van de tuin of het strand, van de eerste kop koffie tot de laatste borrel na de barbecue. In de lente en herfst staan lange wandelingen door het bos op het programma. Maar ’s winters trekken we ons massaal terug in huis. Voor lange diners, gezellige avonden met vrienden of gewoon om gewoon lekker op de bank te kruipen met een boek of voor de televisie. Des te belangrijker dus dat je huis ’s winters op en top comfortabel is. Eén van de manieren om dat te doen, is het aanschaffen van een huisbesturingssysteem. Met domotica (klinkt ingewikkeld, is het niet) regel je vanaf je tablet of telefoon dat je altijd een warme en gezellige plek hebt om thuis te komen.

Nooit meer met blote voeten op koude tegels

Als we het hebben over wooncomfort in de winter, staat verwarming bovenaan het lijstje. Met een huisbesturingssysteem regel je dat letterlijk vanuit je luie stoel. Of vanuit je bed, voor een goed begin van de dag (dag koude vloer, hallo voorverwarmde badkamer!). Je kan heel eenvoudig iedere kamer in je huis apart verwarmen. Mocht er dan toch iemand in het huis een raam open zetten, kan je het zelfs zo inregelen dat in die ruimte ook de verwarming uit gaat en pas weer aan gaat als het raam dicht is. Ook fijn: na een lange werkdag wacht je thuis altijd een warm welkom. Eerst nog even borrelen met collega’s of onverwacht de stad in voor een hapje met vrienden? Pak je telefoon en zorg er met een eenvoudige app in een handomdraai voor dat je je huis niet voor niets verwarmt.

Warme accessoires voor een hoge gevoelstemperatuur

Warmte komt niet alleen van je verwarming; ook met je interieur zorg je voor een warme sfeer. Verhuis cozy plaids van de kast naar de bank, zet een kistje met houtblokken naast de kachel en een bijzettafeltje voor je warme chocolademelk (of een goed glas wijn) naast je favoriete fauteuil. Kies voor warme, natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een grofgebreide poef, velourse kussens en rieten manden. Terracotta, bruintinten en donkere groene kleuren dragen ook een steentje bij aan een sfeervolle, warme plek.

Buiten donker, binnen sfeervol verlicht

Warme deken: check. Goed boek: check. Drankje binnen handbereik: check. Dan is het wel zo relaxed als je ook niet meer overeind hoeft om de verlichting aan te zetten (of juist te dimmen). Met een huisbesturingssysteem doe je dat gewoon vanaf je tablet of telefoon. Gemak is één ding, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Rotan frames om lampen is een van de trends die goed past bij een warm interieur, net als oud-brons. Kandelaars en kaarsen maken het plaatje compleet.

What happens inside, stays inside

Ook te regelen vanaf je tablet of telefoon: het open- en dichtdoen van de gordijnen. Met gordijnen of jaloezieën hou je de kou letterlijk én figuurlijk buiten. Raambedekking isoleert namelijk niet alleen, maar zorgt er ook voor dat je tijdens de donkere winterdagen een gapend zwart gat als uitzicht hebt. Bijkomend voordeel: je geeft gluurders geen kans. Zeker als je net je joggingbroek en dikke sokken hebt aangetrokken is dat een fijne bijkomstigheid.

Bron: in samenwerking met Busch-Jaeger

nog meer: Een slim huis