WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een slim huis? 4 redenen

Wel eens gehoord van een slim huis? Domotica klinkt als iets ingewikkelds, maar dat is het niet. Sterker nog, met domotica maak je het jezelf juist makkelijk. Met één druk op de knop regel je van alles in huis, van het aanzetten van de verwarming tot het dichtdoen van de gordijnen. Geloof ons: dit wil je. Wij geven je vier redenen waarom. (in samenwerking met Busch-Jaeger)Een slim huis

Goed om te weten: een huisbesturingssysteem installeren en gebruiken is géén gedoe. Naar het installeren heb je geen omkijken; dat laat je doen door een professional. En wie weet hoe een tablet werkt, heeft alle skills die nodig zijn om het systeem te gebruiken.

1. Gun jezelf het comfort

Als je eenmaal ervaart hoe comfortabel je woont met een huisbesturingssysteem, wil je nooit meer iets anders. Vergelijk: ’s winters wakker worden met een aangenaam verwarmde badkamer versus blote voeten op een koude vloer. Uit je werk komen in een gezellig verlichte woning versus de deur opentrekken en een donkere koude hal aantreffen. ’s Zomers het hoofd koel houden met een airco die voor precies de juiste temperatuur zorgt versus klam wachten op een briesje. Domotica maakt van je huis een thuis.

2. Een slim huis is een groen huis

Meer gemak, meer comfort én minder energieverbruik. Het is een prachtige plus van een slim huis. Want zeg nou zelf, als je jezelf trakteert op een luxe levensstijl en daarmee meteen goed bezig bent voor het milieu (en je portemonnee), dan is dat mooi meegenomen. Energie besparen is vaak grotendeels een kwestie van bewustwording. Met domotica zie je waar energie verbruikt wordt en waarvoor je dat doet. Met dat inzicht is het makkelijk om je verbruik te minderen en – weten wij uit ervaring – wordt het een sport om die energierekening omlaag te krijgen. Daarnaast is het met een huisbesturingssysteem supersimpel om de verwarming op de studeerkamer uit te zetten als Netflix het wint van je goede voornemens, of om wat lichten uit te zetten als dat korte praatje bij de buren toch een gezellige borrel blijkt te worden.

3. Better safe than sorry

Fan van de donkere dagen? Inbrekers ook, helaas. Met een huisbesturingssysteem zorg je dat er altijd licht brandt en kun je zien wie er aan de deur is, voordat je opendoet. En domotica beschermt je niet alleen tegen criminelen, maar ook tegen barre weersomstandigheden. Een slimme weermeter signaleert namelijk niet alleen een storm, maar kan in dat geval ook je markiezen automatisch omhoog draaien en je een seintje geven als je dakraam nog open staat.

4. In een handomdraai de juiste sfeer

Misschien denk je bij een huisbesturingssysteem niet zo snel aan sfeer. Het tegendeel is waar, met domotica kun je juist veel extra doen voor de sfeer in huis. Net gezellig tegen je partner aangekropen, maar staat het licht nog op standje operatietafel? Blijf zitten waar je zit: om het licht te dimmen, heb je alleen je smartphone nodig. Zet met dezelfde app een romantische film aan of laat passende muziek uit de speakers klinken. Als finishing touch sluit je de elektrische jaloezieën zonder van je plek te komen.

Bron: in samenwerking met Busch-Jaeger

nog meer: Een slim huis