WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een veilig huis

Gezellig toch, de herfst en winter? Lekker de open haard aan, kaarsen branden, knus nestelen op de bank… en al vroeg alle deuren dubbel op slot. Want ook inbrekers zijn gek op de donkere dagen. Domotica (huisbesturingssystemen) helpen om je huis slim te beveiligen. (in samenwerking met Busch-Jaeger)Busch-Jaeger lichtbesturing

Gerust gevoel

Met domotica gebruik je slimme technologie om je huis comfortabeler en veiliger te maken. Laat je huis er te allen tijde bewoond uitzien, scan ongure types aan de voordeur en voorkom stormschade. En het mooiste van alles? Je hoeft er niet eens voor van de bank te komen. Of juist wel natuurlijk, als je met een gerust hart op stap bent omdat je weet dat de veiligheid van je huis tot in de puntjes geregeld is. Zo blijven de donkere dagen gewoon onze favoriete dagen.

Inbrekers op het verkeerde been

“Zet ze in het licht”, luidt het advies van de politie. Maar de hele dag de lichten laten branden zodat je huis er ’s avonds bewoond uit ziet, is wat doorzichtig en ook niet erg duurzaam. Met een huisbesturingssysteem laat je de lampen automatisch aangaan op een tijdstip naar wens. Ook met de feestdagen is dat een aanrader. (Met Kerst wordt er twee keer zo vaak ingebroken als op een gewone avond.)

Wanneer je een paar dagen van huis gaat, kun je nog een stap verder gaan. Als het begint te schemeren, gaan de lichten aan en de gordijnen dicht. ’s Morgens vindt het tegenovergestelde ritueel plaats, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. En terwijl je ergens in een goed restaurant zit, zet je met de app op je mobiel of tablet snel nog even de geluidsinstallatie thuis aan. Geen inbreker die doorheeft dat de muziek voor de goudvissen staat te spelen.

Deurcommunicatie

Klop, klop, wie is daar?

Heb je net de jaloezieën gesloten, gaat de deurbel. Onverwacht bezoek kán leuk zijn, maar als het al donker is, is het niet altijd prettig. Want hoe weet je nou of het een collectant is, je beste vriendin, of een potentiële insluiper? Met een deurcamera (mét infrarood, dus prima zicht in het donker) kun je eerst bekijken wat voor vlees je in de kuip hebt, zonder dat degene die aan de deur staat doorheeft dat je hem of haar in het vizier hebt. Vertrouw je het niet, dan laat je de deur op slot. Als het belangrijk is, komen ze overdag wel een keer terug. Zelfs als je uit eten bent kan je via je smartphone zien wie er voor de deur staat. Je kunt ook nog een stapje verder gaan: vervang het sleutelslot door een geavanceerd systeem waarbij niemand zomaar binnenkomt zonder de juiste vingerafdruk

Na regen komt zonneschijn… en andersom

Met het Hollandse weer weet je het maar nooit. Ga je ’s ochtends met stralend weer (en de zonwering naar beneden) van huis, maakt de herfstzon halverwege de dag ineens plaats voor een herfststorm. Geen reden tot paniek als je het slimme weerstation van Busch-Jaeger hebt laten installeren. Het weerstation meet de temperatuur, windsnelheid en regen. Steekt er plotseling een storm op, dan wordt de zonwering automatisch opgehaald. En komt het met bakken uit de lucht terwijl het dakraam nog openstaat? Een automatisch verstuurde sms voorkomt een waterballet in huis. Nooit meer van de regen in de drup!

Bron: in samenwerking met Busch-Jaeger.

nog meer: Een slim huis