Welke type trap past bij jouw woonstijl?

beeld vtwonen Beeld

Elke woonstijl heeft zo z’n charmes, uitdagingen en mogelijkheden als het om inrichten en stylen gaat. Met de juiste keuzes kun je jouw favoriete sfeer nog eens extra benadrukken, ook met de trap! (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie)

Lees verder onder de advertentie

1. Industrieel

Grote gebaren, robuuste vormen en verweerde materialen zijn duidelijke kenmerken van de industriële woonstijl. Zichtbare constructie details, fabriekslampen en (oude) lockerkasten zijn aan de orde van de dag en beton, staal en hout zijn de meest gebruikte materialen. Hoe cool is het om dit ook toe te passen op de trap? Met het blauwstalen decor Blue Ice is het net of je een massief stalen trap hebt. Liever wat minder in het oog springend? Je kunt ook staal met hout of beton combineren. En om het helemaal af te maken kies je voor een stalen of lederen trapleuning.

2. Romantisch

Wie denkt aan romantisch, denkt misschien aan lichte pastelkleuren, bloemen, fluweelzachte kalkverf en aaibare materialen. Maar een romantische woonstijl wordt ook gekenmerkt door een warm en comfortabel geheel. Kies voor stoffen meubels, ga voor wollen plaids en kussens in zachte tinten en een kleurenpalet van grijzen die je doortrekt tot in de hal. Een lichte basis zorgt voor rust en is daardoor ook heel geschikt voor open trappen. Combineer dit decor met led-verlichting in de treden voor een extra romantisch effect.

beeld vtwonen Beeld

3. Basic

Een basic interieur wil niet zeggen een saai interieur. Wie van basic houdt blijft weg van onnodige frutsels. Verder vind je er designklassiekers, grote meubels, eikenhouten vloeren, shutters en linnen gordijnen. Rust, neutrale kleuren en niet te schreeuwerig, dat is waar het bij de basic woonstijl om draait. Trek dit door naar de trap in een houtdecor waarmee je een serene look krijgt. Een frisse opknapbeurt voor de trap, zonder dat deze te nadrukkelijk aanwezig is.

4. Klassiek

Bij de klassieke stijl draait het om karakter. Combineer een antieke tafel met moderne stoelen, mix erfstukken met familiefoto’s en ga voor materialen als hout, fluweel en linnen of kies voor stoer geschuurd leer. Ook de trap kun je gemakkelijk een klassieke touch meegeven, maar dan wel met een stoere knipoog. Het leer uit de Stoer Chique collectie heeft een robuuste afwerking en wordt extra stijlvol door het te combineren met blauwstalen neuzen. Schilder de rest van de trap friswit (voor een zwevend effect) en vergeet ook de trapleuning niet mee te nemen.

Elke woonstijl zijn eigen trap

Industrieel, klassiek, strak of romantisch: jij bepaalt welke uitstraling jouw trap moet krijgen. Door middel van nieuwe bekleding of een renovatie hebben de vakmensen van Upstairs Traprenovatie al meer dan 70.000 trappen een metamorfose gegeven. Dus in welk type huis je ook woont en van welke woonstijl je ook houdt: Upstairs heeft altijd een passende oplossing.

Wil je weten welke stijl trap bij jou past? Doe de vtwonen test

Lees verder onder de advertentie