Romantische trap make-overs van stylist Marianne

beeld vtwonen Beeld

De stijl van stylist Marianne Luning is verrassend, warm en vriendelijk. Simpel, maar nooit saai. Voor het programma ‘Weer verliefd op je huis’ weet zij iedere keer een comfortabel en warm thuisgevoel te creëren dat al begint bij binnenkomst. Haar mooiste romantische traprenovaties zie je hier. (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie)

Lees verder onder de advertentie

Zacht en rustig

In Amsterdam kunnen de verschillende woonstijlen niet verder uit elkaar liggen. Michiel houdt van klassiek en licht, Monique doe je meer plezier met strak en modern met een toefje kleur. Aan Marianne de taak deze uiteenlopende ideeën over de inrichting naar elkaar toe te trekken. Ze creëert een warme en gezellige sfeer met moderne en klassieke details. Iets wat ze doortrekt naar de hal, waar ze voor de traprenovatie gebruik heeft gemaakt van decor San Diego Oak van Upstairs. De lichte, zandkleurige houttint past perfect bij de zwart-witte tegels in de hal en door de trapleuning zwart te schilderen krijgt het Michiels geliefde klassieke tintje. Marianne kiest ervoor zowel de stootborden als traptreden van een houtdecor te voorzien, dit geeft de trap een massief houten look en zorgt voor een rustige en warme sfeer. Fijn voor Michiel en Monique: de overzettreden zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hoeven dus nooit meer geschuurd of geverfd te worden.

beeld vtwonen Beeld

Fris met pastel

Sinds kort wonen Claire en Erwin in de eengezinswoning van Erwin in Alphen aan de Rijn. Erwin is vooral heel trots op zijn zelfverzonnen inrichting met veel lila en oudroze accenten, Claire verlangt naar een interieur die van hun beiden wordt. Marianne laat de kleur roze niet helemaal verdwijnen, wel wordt ‘ie een paar tinten lichter en gecombineerd met andere zachte pastels. Resultaat is een knusse, lichte en warme ruimte die je omhelst. Omdat de trap direct zichtbaar is in de woonkamer en de keuken kiest Marianne ervoor dat rustige gevoel door te trekken. Decor Freshwood sluit met zijn lichtgrijze uitstraling en reliëf naadloos aan op de zachte sfeer. Marianne gebruikt dezelfde roze tint uit de woonkamer voor de wanden in het trappengat en laat de leuningen wit, wat ervoor zorgt dat de trap onderdeel wordt van het interieur, maar niet te nadrukkelijk aanwezig is. Tot slot laat Marianne led-verlichting aanbrengen in de treden, dit brengt niet alleen sfeer, maar ook extra veiligheid in het donker.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Warm en persoonlijk

Het interieur van Belinda en Danny is kaal en onpersoonlijk. Het huis in Schiedam, waar ze met hun dochtertje Jaylinn wonen, voelt niet als een thuis. Daarbij vinden Belinda en Danny het lastig hun uiteenlopende stijlen klassiek landelijk en stoer, strak en industrieel samen te brengen. Gelukkig weet Marianne hier wel raad mee. Zij transformeert de witte woning naar een warm en persoonlijk gezinshuis waar de roots van het stel duidelijk in naar voren komen. Omdat Belinda erg houdt van spreuken in huis, bedenkt Marianne dat het leuk is dit ook door te voeren in de trap. Met Upstairs stootborden van blackboard kan het gezin zelf met krijt(stift) persoonlijke teksten en quotes kwijt op de trap. De traptreden worden voorzien van het warme decor San Diego Oak, dit past goed bij de nieuwe pvc vloer én geeft in combinatie met de zwarte stootborden een zwevend effect. Omdat je vanuit de woonkamer door de openslaande deuren recht op de trap kijkt en de zijkanten nogal beschadigd waren, wordt ook dit deel van de trap meegenomen in hetzelfde warme houtdecor. De bijpassende leuningen maken het plaatje compleet. Warmer en persoonlijker kun je het niet krijgen.

Ben jij ook nieuwsgierig naar een romantische trap of naar andere mogelijkheden voor een traprenovatie? Doe de test en ontdek welke stijl trap bij jou past.

Lees verder onder de advertentie