Originele mix & match ideeën voor je trap

beeld vtwonen Beeld

De trap is het meest gebruikte object in huis. Daar mag dus best een beetje extra aandacht aan worden besteed. Durf materialen te mixen en maak van dit alledaagse voorwerp een spannende blikvanger waar je niet meer omheen kunt. (in samenwerking met Upstairs)

Lees verder onder de advertentie


1. Leer en staal

Ja, je leest het goed. Leer is perfect te gebruiken voor de treden van de trap. Het mooie van deze afwerking is dat het bij iedere interieurstijl past: van basic tot landelijk en van romantisch tot industrieel. Het leer uit de Stoer Chique lijn is afkomstig van de Indische waterbuffel en kan wel tegen een stootje. Hoewel de kwaliteit van het leer altijd behouden blijft, zal het op den duur wat meer gebruikssporen achterlaten, wat zorgt voor een extra unieke uitstraling. Voor een rustig effect kun je de leren trap combineren met witte stootborden. De afwerking van de treden met de blauwstalen neuzen zorgt voor extra pit. En om het helemaal af te maken: een blauwstalen trapleuning afgewerkt in precies hetzelfde leer als de trap. Wil je weten welke stijl het beste bij jou past, doe dan de quiz.

beeld vtwonen Beeld


2. Verschillende tinten zwart

Er lijkt veel lef nodig voor een zwarte trap, maar wist je dat zo’n zwart object juist voor heel veel rust kan zorgen? Het ene zwart is het andere niet, dus door te mixen met verschillende zwarte afwerkingen krijg je een speels en levendig effect. Decor Raja Black heeft een marmerstructuur, maar krijgt door de kleurschakering toch een zachte uitstraling. Laat je hierbij de wanden en zijkanten van de trap wit en schilder je de trapleuning mee in een zwarte kleur, dan ontstaat een klassieke look. Speel met structuren en laat de voorkant van de treden afwerken met blauwstalen neuzen, ook een zwarte tint, maar net even anders. Met Solid Black op de stootborden oogt het geheel wat minder massief. In dit decor zitten namelijk kleine glimmende deeltjes, wat in combinatie met ingebouwde led-verlichting helemaal voor een schitterend effect zorgt.

beeld vtwonen Beeld


3. Schoolbord en …?

Hoe leuk is het om van je trap een inspiratiebron te maken? Met de Blackboard stootborden kun je experimenteren met tekeningen, quotes of krabbels van de kinderen, persoonlijker kan niet. En wil je even geen afleiding? De krijt kunstwerken zijn zo weer weggeveegd, maar de matte zwarte look blijft. Voor een warm effect mix je dit type stootborden met een houtdecor, zoals San Diego Oak, een licht geschuurde whitewash met een zandachtige tint die goed past bij een Scandinavische, basic of landelijke woonstijl. Deze combi zorgt trouwens ook meteen voor een grappig zwevend effect van de traptreden. De Blackboard stootborden gaan ook goed samen met een betonlook als Cloudy cement of het decor Blue Ice, waarmee stoer gewalst staal is nagebootst.

Voor welke spannende combinatie ga jij?

Krijg je ook zin om te gaan combineren? Doe de test en ontdek welke stijl trap bij jou past.

Lees verder onder de advertentie