4 x stoere trap make-overs van stylist Frans

beeld vtwonen Beeld

Groots en gedurfd met een knipoog, dat is stylist Frans Uyterlinde ten voeten uit. In zijn werk vind je nonchalance, humor, maar ook altijd een boodschap en slimme oplossingen. Zo ook bij de trappen die hij onder handen neemt voor het programma ‘Weer verliefd op je huis’. De vier stoerste zie je hier. (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie).

Lees verder onder de advertentie

1. Blauwstaal

Als Frans langsgaat bij Wendy en Jordy, woont het stel net twee maanden in hun loft in Eindhoven. Een droom van beiden, alleen ook ontzettend moeilijk zo’n enorme ruimte goed tot zijn recht te laten komen. De XL trap in het midden van de ruimte is best sfeerbepalend. Doordat Frans ‘m bekleedt met blauwstaal van Upstairs krijgt de trap een industriële look die goed past bij de loft-sfeer. Het uitgesproken decor springt er uit en vormt een mooi contrast bij het donkere en sfeervolle hout. Eigenlijk is het een meubelstuk op zich, dat naarmate je het langer gebruikt alleen maar mooier wordt. En omdat blauwstaal een eersteklas natuurproduct is, hebben Wendy en Jordy nu een echte designer trap voor het leven.

beeld vtwonen Beeld

2. Betonlook

Met zes kinderen is het bij Anja en Michel in Doetinchem altijd gezellig druk. Ze wonen in een twee-onder-een-kap-woning die vol staat met gedateerde meubels die zorgen voor een jaren ‘80 gevoel. Michel en Anja houden allebei van de landelijke stijl en zouden hier best een industrieel tintje aan toe willen voegen. Dat komt goed uit, want Frans heeft voor de trap een bijzondere betonlook in gedachten. Op de traptreden en stootborden gebruikt hij decor Cloudy Cement van Upstairs, deze wordt gecombineerd met Steeltwist. Hierbij wordt de voorkant van de trap voorzien van stoere blauwstalen neuzen. Het uiteinde van de traptrede wordt hierdoor beter zichtbaar en voelbaar, waardoor je voet beter op de trede staat. Samen met de antislip die al in het decor verwerkt zit, maakt het deze trap niet alleen mooi, maar ook veilig. Wel zo belangrijk in een huis vol kinderen.

beeld vtwonen Beeld

3. Leer

Suzanna, Ray en zoontje Luke wonen in een ruime drive-in woning in Nieuwegein, maar komen er met de inrichting niet helemaal uit. De woonkamer is licht en ruim, maar mist persoonlijkheid en warmte. Ray wil het liefst alles strak, met felle kleuren en in hoogglans, Suzanna heeft meer met een landelijke sfeer, natuurlijke materialen en gezelligheid. De trappen zijn prominent aanwezig in de woning. Frans wil ze er dan ook echt uit laten springen en doet dit met het decor Leather van Upstairs Traprenovatie. Dit decor heeft de look van echt leer, maar niet de eigenschappen. Het is kras- en slijtvast waardoor het leather gevoel altijd behouden blijft, zelfs bij intensief gebruik. Het natuurlijke en warme karakter past bij iedere woonstijl en dus ook bij die van Suzanna én Ray. De eerste trap is dicht, hier ging Frans voor het decor Leather op de treden in combinatie met witte stootborden. De tweede trap is open, vanuit het woongedeelte kijk je tegen de onderkant van de treden aan. Gelukkig geen probleem, de treden kunnen namelijk helemaal rondom worden bekleed waardoor het een mooie blikvanger wordt.

beeld vtwonen Beeld

4. Stoer zwart

Als Frans binnenstapt in de woning van Miriam en Werner in Monnickendam treft hij een onrustig interieur zonder enige vorm van eenheid aan. Op Miriam’s wensenlijstje staat een vakantiegevoel in eigen huis, Werner wil graag een stoere vloer. Die stoere vloer komt er, dus om de sfeer helemaal door te trekken kiest Frans voor een trap met zwarte treden in decor Raja Black van Upstairs. Een natuurlijk gewolkt decor met een marmerstructuur. Dit combineert hij met witte stootborden om de rust te bewaren en het effect van zwevende treden te creëren. Om de sfeer compleet te maken en eenheid aan te brengen kiest Frans ervoor ook de leuningen zwart te maken. Resultaat is een trap met een industrieel tintje die met zijn kleurschakeringen in de traptreden ook heel goed zou passen in een klassiek interieur. Miriam en Werner hebben een trap die naadloos past bij de vloer én krijgen met de doorleefde houten deuren in de hal het vakantiegevoel er gratis bij.

Ben jij ook nieuwsgierig naar een stoere trap of andere mogelijkheden voor een traprenovatie? Doe de test en ontdek welke stijl trap bij jou past.

Lees verder onder de advertentie