WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Elektrische houten fiets

Bough Bikes kwam een paar jaar geleden op de markt met een houten fiets. Toen nog heel bijzonder, nu zie je ze steeds vaker voorbij komen. Sinds kort heeft het bedrijf een nieuwe fiets ontworpen: de elektrische houten fiets! 

elektrische houten fiets

Bough Bikes going electric

Ontwerpers en eigenaren Piet Brandjes en Jan Gunneweg presenteerde afgelopen mei de eerste twee prototypen van elektrische houten fietsen op de NYCxDESIGN2014. De fietsen bestaan nog steeds uit hetzelfde materiaal: gebruikt eikenhout afkomstig uit de Franse Jura, een verantwoord beheerd bos. Daarmee passen de fietsen perfect in het duurzame plaatje. Zoals Gunneweg zelf zegt:

“‘Als je vanuit de natuur ontwerpt, komt daar altijd iets uit voort waar mensen zich prettig bij voelen.”

Prijskaartje

Aan de fiets hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Waar je voor de ‘normale’ houten fiets rond de € 1500,- betaalt, betaal je voor de nieuwe elektrische versie bijna het dubbele. Maar dan heb je wel wat! De fiets rijdt wel bijna 25 km per uur op de hoogste stand! Voor de liefhebber zijn er ook twee minder snelle standen (low en medium).

Duurzaamheid

De accu bevindt zich onderop de ‘stang’ – mooi weggewerkt in een leren tasje. Voor een volledig opgeladen batterij moet je zes uur wachten. Kun je niet wachten om op deze gave fiets te springen? Dan is de batterij al voor 80% opgeladen na drie uur. Op dit moment zoeken de ontwerpers naar een manier om de fiets tijden het fietsen op te laden. Nóg duurzamer!

Wil jij de trotse eigenaar zijn van één van deze elektrische houten fietsen? Je kunt ‘m hier bestellen.

Bron & Beeld: Bough Bikes

nog meer: Duurzaam