WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een tafel maken van karton, was nog nooit zo makkelijk…

Tafel maken van karton? Deze ronde, milieuvriendelijke tafel van honingraatkarton maak je in nog geen anderhalf uur én je hebt er nog jaren plezier van. Een tafel maken was nog nooit zo makkelijk. Was een doe-het-zelf-klus altijd maar zo simpel!

Licht & sterk

Een ‘groene’ eyecatcher, gemaakt van BeeBoard, oftewel plaatmateriaal van honingraatkarton. Superlicht, oersterk en milieuvriendelijk, want gemaakt van gerecycled papier. Het materiaal is hitte- en vochtbestendig en laat zich makkelijk snijden.

Zelfmaakplan

Om deze tafel te maken heb je niet meer dan een scherp keukenmes nodig en een plaat BeeBoard. Zowel het tafelblad als het onderstel snijd je uit een plaat, waarna je de drie onder­delen in elkaar schuift als ware het een puzzel. Tafel gemaakt van 1 plaat BeeBoard® van 262×120 cm (lxb) € 70,- (Van den Berg bv Meppel, via www.vormaat.com).

Tafel maken van karton

  1. Teken een cirkel op een plaat BeeBoard® met een diameter van 120 cm. Snijd deze cirkel uit met een scherp mes. Een scherp keukenmes volstaat.
  2. Snij de poten uit twee platen BeeBoard zoals aangegeven op de tekening.
  3. Maak in de ene een inkeping in het midden van de bovenkant en in de andere een inkeping in het midden van de onderkant. Zorg dat de inkepingen perfect op elkaar aansluiten en schuif deze twee elementen kruislings in elkaar.
  4. Leg het blad op het onderstel en teken aan de onderkant van het blad de vier uitstekende blokjes af.
  5. Snij deze voorzichtig uit de onderkant van het tafelblad, maar zorg dat de bovenkant van het blad intact blijft.
  6. Je kunt nu het blad stevig op het onderstel bevestigen.

Bron: vtwonen april 2011 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Susanne Kennedy

nog meer: DIY