WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Echt doen: een bouwkundige keuring

Je ziet jezelf er al helemaal wonen. Wat een ruimte! Je bent zo enthousiast over je nieuwe huis, dat je het niet kunt laten om al tijdens de bezichtiging na te denken over de kleur op de muur en de inrichting. Heel begrijpelijk en ontzettend leuk! Maar vergeet vooral niet om eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Dat kan je later heel veel ellende (én kosten!) besparen. Een bouwkundige van de Vereniging Eigen Huis weet waar je op moet letten en kan je hierbij adviseren.

Weet wat je koopt!
Een huis koop je niet iedere dag. Het is misschien wel een van de grootste uitgaven die je doet in je leven. Wel zo fijn als je dan precies weet wat je koopt en je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Bij een bouwkundige keuring gaat het om een visuele controle. Van boven naar beneden. Van binnen naar buiten. Samen met de expert bekijk je het hele huis. Je hoort direct wat hem het eerste opvalt en na afloop ontvang je een gedetailleerd verslag (mét foto’s!)

Als er iets niet in orde is…
Van de punten die volgens de expert aangepakt moeten worden, krijg je een inschatting van de kosten. Wel zo handig, dan kun je op basis daarvan beslissen of de aankoop van het huis een slimme is of dat je er beter vanaf kan zien. Bij aankoop van het huis kan je dan in je budget rekening houden met deze extra kosten (en weet je hoeveel je overhoudt voor die mooie nieuwe vloer ;-)).

Elk huisje heeft zijn kruisje
Elk huis is anders. En dus ook de problemen die je er tegen kunt komen. Zo is de kans op houtrot in een oud huis met veel hout groter dan bij een huis dat later gebouwd is. Asbest komt vaker voor bij een huis uit de jaren 50 en bij een huis dat gebouwd is in de jaren 70 is betonrot een meer gehoord probleem. Gelukkig heeft een keurder veel kennis en ervaring over veel verschillende type woningen van een bepaald bouwjaar. Daardoor weet de expert precies waar hij bij jouw woning extra op moeten letten. Wel zo fijn om zo’n bouwkundige keuring te kunnen uitbesteden. Kan jij je focussen op de leuke dingen!

Wil je een bouwkundige van de Vereniging Eigen Huis inschakelen of wil je meer informatie? Lees hier nog veel meer over wat de Vereniging Eigen Huis voor je kan betekenen.

nog meer: