WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maak van je huis een (persoonlijk) thuis

Voelt jouw huis als thuis? Met persoonlijke items die een verhaal vertellen en kleuren waar je je goed bij voelt creëer je een fijn plekje voor jezelf. Want in een persoonlijk huis voel je je het meest thuis. (promotie)

essent-tv-beeld

Hallo nieuw leven

Bekijk bijvoorbeeld eens de meubels in je huis. Heeft dat ene bureau of bijzettafeltje zijn langste tijd gehad? Zet het niet meteen bij het grof vuil, maar knap ‘m op door het meubel te schuren en het een nieuwe kleur te geven die goed bij de rest van je inrichting past. Hetzelfde kun je doen met erfstukken die misschien niet direct in je huis passen. Deze kunnen na een opknapbeurt toch een authentiek onderdeel in je woning vormen. Verschillende verftechnieken geven zo’n meubelstuk een persoonlijke touch. Met schuurpapier creëer je een verweerde look, met een spons een speelse look en schoolbordverf doet verlangen naar vroeger.

Tip: laat de kast de kast en kijk eens alleen naar de onderdelen; lades worden fotolijsten, deurtjes worden prikborden en die loshangende plank tover je om tot dienblad of spiegel.

In de spotlight

Koester herinneringen en geef ze een bijzonder plekje in huis. Een vitrinekast is bij uitstek dé plek waar je een grote verzameling foto’s, souvenirs, kaarten en dierbare spullen (met een verhaal) uit kunt stallen. Maar zet je fotolijstjes eens in een open lade. Laat souvenirs stralen onder het glas van stolpen en vitrineboxen. En dierbare spullen vertellen hun verhaal nog krachtiger op plekjes waar ze gezien worden; op een kruk of in de letterbak.

Slim ding

De temperatuur in huis draagt veel bij aan het comfortgehalte. De Nest Learning Thermostat™ leert van jouw voorkeuren en past zich automatisch aan je leefritme aan. Zo weet deze slimme thermostaat bijvoorbeeld na een paar dagen dat je graag ontbijt bij twintig graden en zal hij het huis opwarmen vlak voordat jouw wekker gaat. Bovendien heeft Nest een handige app waarmee je zelfs op afstand de thermostaat kunt bedienen.

Persoonlijk shoppen

Lijnrecht tegenover een persoonlijk huis staat een ‘showroom huis’. Een huis zoals in de blaadjes is allerminst een weerspiegeling van jezelf. Durf daarom eens van de gebaande paden af te stappen. Struin bijvoorbeeld op vakantie lokale marktjes af, ga in de stad niet links de grote straat in maar rechts dat smalle straatje, of speur in (online) vintagewinkels naar unieke vondsten die je woning karakter geven.

Dubbelrol

Boeken en tijdschriften staan gezellig in huis, geven een persoonlijke touch én zorgen voor kleur in huis. Geef de exemplaren die iets over jou zeggen – over je interesses, hobby’s of persoonlijkheid – een glansrol in huis. Hang boeken over een ladder, stapel ze op en maak een podium voor je plant (wel even uitkijken met water geven), of gebruik de boekenstapel als handige bijzettafel. Lijst je mooiste cover in en durf voor een anders-dan-anders boekenkast te gaan, zoals een trolley.

Bron: in samenwerking met Essent.

Advertisement

nog meer: Comfortabel wonen