WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Inspiratie: zo maak je je huis supercomfortabel

De afgelopen weken liet vtwonen je zien hoe je je huis en leefstijl zo comfortabel mogelijk kunt maken. In de twaalfde en laatste stap een handig inspiratie-overzicht per kamer: wat kun je doen om ze een comfort-upgrade te geven? (promotie)

De woonkamer

Houd de meest centrale plek van je huis lekker warm (of koel in de zomer) door hem goed te isoleren. Bijvoorbeeld met behulp van gordijnen of vloerisolatie. Ook een vloerkleed doet het goed en zorgt voor warme voeten in de winter. Ben je benieuwd hoe goed jouw huis geïsoleerd is en wat je nog meer kunt doen? Doe de isolatietest!

De slaapkamer

Je nachtrust is het best in een niet te warme kamer. Houd de temperatuur aangenaam door af en toe een raam open te zetten en een slimme thermostaat te gebruiken, zoals de Nest Learning Thermostat™. Wist je trouwens dat planten eigenlijk onmisbaar zijn in de slaapkamer, vanwege hun zuiverende werking?

De badkamer

Het toverwoord is ventilatie! Een vochtige ruimte als de badkamer is namelijk vatbaar voor schimmel, dat de leefruimte flink ongezonder kan maken. Zet dus een raam open na het douchen of laat mechanische ventilatie plaatsen. Ook heel nuttig: een cv-ketel met het hoogste CW-label, zodat je altijd kunt genieten van een lekkere warme douche.

De kinderkamer

Veiligheid is heel belangrijk in de kinderkamer. Plaats een rook- en koolmonoxidemelder in de kamer (zoals Nest Protect) en zet een babyfoon en/of camera neer om de kleine mee in de gaten te houden. Zet het bedje niet in de zon en zorg voor een constante temperatuur in de kamer (bijvoorbeeld met de Nest thermostaat).

De werkkamer

Investeer in goede meubels, zoals een fijne bureaustoel die je laat afstellen op de door jou gewenste hoogte. Een verkeerde werkhouding kan namelijk zorgen voor vervelende klachten. Zorg ook zeker voor voldoende licht in de ruimte, want daarmee gaan je werkprestaties met sprongen vooruit.

En verder…

Je cv-ketel, mechanische ventilatie en alle andere zaken in huis die stroom nodig hebben, kun je zelf voorzien van groene energie. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen (het liefst op het zuiden), word je zelfvoorzienend in je eigen stroom (geen gedoe meer met energiemaatschappijen!) én help je de wereld wat groener te maken. Ben je benieuwd of dat kan bij jouw huis? Doe hier de ZonnepanelenCheck!

Bron: in samenwerking met Essent.

Advertisement

nog meer: Comfortabel wonen