WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal het zonnetje in huis

Soms wat verlegen, maar altijd even welkom; hallo zon! We zijn dol op die grote, gele bol en verlengen de zomer maar wat graag door de zon in huis te halen. Het hele jaar door zonnige energie in huis, wie wil dat nou niet? (promotie)

Relaxplek

Heb je een brede vensterbank? Leuk ‘m op met een plaid en comfortabele kussens. Zo maak je er een gezellige relaxplek van en kun je op zonnige, maar ook koude dagen, toch van de warmte genieten.

Zonnig interieur

Met kleur breng je sfeer in huis. Door een raamkozijn, wand of schouw in een vrolijke kleur te schilderen, gaat de zon vanzelf schijnen. Hierbij is geel een voor de hand liggende keuze: de kleur zorgt voor licht, ruimte en energie. Toch te heftig? Kies dan voor okergeel. Of ga voor goud. De kleur is verrassend zomerproof en in voor een spannende relatie met wit, riet, en blond hout. De combinatie van ingetogen fris en zonnig warm zorgt voor een ultiem zomers gevoel in huis.

Ertussenin

Gordijnen die voor genoeg lichtinval zorgen én privacy bieden, zijn ‘inbetweens’. Ook jaloezieën zijn perfect om zon in je woonkamer toe te laten. Je kunt er makkelijk de lichtinval mee regelen. Laat de gordijnen in de winter open om je huis te verwarmen en doe ze ’s avonds dicht. In de zomer juist andersom.

Zelfvoorzienend én groen

Echte zonliefhebbers combineren het nuttige met het aangename door zonnepanelen op hun dak te plaatsen. De panelen zetten zonlicht om in stroom, waardoor je dus grotendeels zelfvoorzienend wordt en je je eigen stroomleverancier bent. Bovendien help je het klimaat te beschermen, want bij het opwekken van de stroom komen er geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. En het is duurzaam: de panelen gaan zo’n 25 jaar mee. Lees hier informatie over zonnepanelen.

Vang de zon

Er zijn steeds meer leuke gadgets te koop die werken op zonne-energie. Denk aan verschillende lampjes, bijvoorbeeld voor in de tuin. Overdag worden ze opgeladen en ’s avonds branden ze dankzij de zonne-energie. Ook leuk: een zonnespiegel die het zonlicht van buiten vangt en weerkaatst naar de donkere plekjes in huis. De motor in het apparaat draait op zonne-energie. Meer doen? Zo vang je de zon op je dak!

Bron: in samenwerking met Essent.
Advertisement

nog meer: Comfortabel wonen