WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dagdromen in de kinderkamer

De kinderkamer is hét domein voor de kinderen; hier mag gespeeld worden en komen fantasieën tot leven. Maar een kinderkamer is meer dan alleen een speelparadijs. Comfort en veiligheid staan voorop. Met deze tips voelen kinderen zich op hun gemak. (promotie)

comfortabele kinderkamer

Kleurrijke touch

Kinderen houden van felle kleuren, waarmee je binnen een handomdraai een kamer opvrolijkt. Om te voorkomen dat het te overdadig wordt, kun je ervoor kiezen om één muur te verven. Breng de kleur aan op wand met de meeste lichtinval. Zo komt de kleur goed tot zijn recht. Lichte, zachte kleuren brengen rust én maken de kamer optisch groter. Een felle kleur zorgt juist voor een vrolijke noot. Niet zo’n verver? Met een paar banen behang kun je de kamer een snelle metamorfose geven.

Junior woning

Kinderen brengen veel tijd door in hun slaapkamer. Het is daarom belangrijk dat het echt hun eigen plekje wordt. Houdt jouw kind van lezen? Creëer dan een fijn leeshoekje met een comfortabele zitplek, veel kussens, een warm vloerkleed en de boekenkast binnen handbereik. Heb je een kleine avonturier in huis? Dan staat een tipi tent garant voor uren speelplezier. Ook hip voor de kinderkamer: een lichtbord, mooie grafische posters, muurstickers en (stoffen) slingers.

Licht graag!

Een lichtpuntje in het donker geeft kinderen vaak een veiliger gevoel. Met leuke nachtlampjes in de vorm van een ananas, bootje of konijn vallen kinderen zo in slaap. Durf jij een meer speelse noot toe te voegen aan de kinderkamer? Plaats dan lichtstrips van het bed naar de deur; welk kind wil geen landingsbaan in z’n kamer? Kies ook voor dimbaar licht, zodat je bij nachtelijke ‘calamiteiten’ niet per se het grote licht hoeft aan te doen.

Niet in de zon

Een veilig babybed heeft vier spijlen wanden en een latten-, raster- of geperforeerde bodem. Plaats het bed niet op een plek waar zonlicht valt, en liever ook niet tegen de verwarming aan. Een kindje slaapt het lekkerst als hij of zij het niet te warm heeft.

16 tot 18 graden

Om de temperatuur in de kinderkamer constant te houden – baby’s kunnen niet goed tegen temperatuurwisselingen – biedt een slimme thermostaat als de Nest Learning Thermostat™ uitkomst. De Nest thermostaat onthoudt jouw voorkeur, zodat de temperatuur in de kamer altijd op een gelijk niveau is. De ideale temperatuur in de babykamer ligt tussen de 16 en 18 graden. Zet een raam open om de lucht in de kamer op te frissen, maar zorg er wel voor dat je zoon of dochter niet op de tocht ligt.

Extra veilig

Vergeet ook geen rook- en koolmonoxidemelder in de kinderkamer te plaatsen, zoals de Nest Protect. Ook handig: een babyfoon of een camera om je kleine mee in de gaten houden. Met de Nest Cam Indoor kan dat zelfs op afstand via je smartphone.

Bron: in samenwerking met Essent.

Advertisement

nog meer: Comfortabel wonen