vtwonen

Go urban met de Bromelia

Bromelia’s zijn aansprekende planten die je door de juiste styling een stedelijke vibe meegeeft. Dus zet ze niet zomaar op de vensterbank, maar werk eens met gestileerde vormen en koele metallics. Veel meer heeft de Bromelia eigenlijk niet nodig. (promotie )

Bloeiend metallic

Maak voor de urban look zoveel mogelijk gebruik van effen potten: ze stroomlijnen de kijklijnen en laten de silhouetten van de planten extra goed uitkomen. Deze hoge metallic potten vragen om een rustige beplanting. Plant in elke pot maar één soort Bromelia, zo behoud je de rust. De linkerpot is beplant met een vlammende Bromelia Vriesea, de rechter met Bromelia Guzmania conifera.

metallic potten

Zwevende bromelia’s

De flamboyante Bromelia verandert opeens in een ingetogen type. Om het urban green goed uit de bus te laten komen, werk je zoveel mogelijk met rustige tinten. Houd de muren wit en de inrichting sober. Des te meer aandacht is er voor de Bromelia! Deze bordeauxrode Guzmania is niet het meest schreeuwerige type uit de familie, maar is wel lekker aanwezig. De Bromelia’s zijn met pot en al in waterafstotende zakjes geplaatst. Ze lijken te zweven doordat ze geklemd zitten tussen metalen spijlen.

guzmania

Eenvoud siert

Als een plant van zichzelf al indrukwekkend genoeg is, heeft hij verder weinig nodig. Deze bijzondere Tillandsia uit de Bromelia-familie heeft puntige, rozerode bloemen die naar buiten toe paars uitlopen. Zet hem in een ronde metallic pot en je ervaart het toppunt van urban green!

tillandsia
Bron: in samenwerking met Bromelia
Advertisement

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties