vtwonen

Even voorstellen: familie Bromelia

De Bromelia is een echte blikvanger in huis. De schitterende vormen en knalkleuren lokken uit om er even aan te voelen: zijn ze wel echt? Wat niet veel mensen weten is dat de familie Bromelia zo divers is. En wist je dat deze beauty’s ook nog ijzersterk en makkelijk in de omgang zijn? (promotie)

Een aanwinst voor je woonkamer

De Bromelia is er in zoveel soorten en kleuren dat er altijd wel een te vinden is bij het tuincentrum of de bloemist. Het hele jaar door! De familie Bromelia bestaat uit soorten met flamboyante kleuren, maar voor de liefhebbers zijn er ook ingetogen kleuren. De bloemen en bladeren hebben sprekende vormen en sommige zijn voorzien van prachtige bladtekeningen. Maar eigenlijk had je er al lang een in je woonkamer moeten hebben staan: de Bromelia werkt namelijk luchtzuiverend!

kleurrijke kamerplanten

Makkelijk in de omgang

Bromelia’s geven vrolijke energie af aan een kamer, tot wel zes maanden lang. Zolang kan de kleurrijke bloem namelijk in de plant blijven. Het onderhouden van de Bromelia kan iedereen. Geef de plant een lichte plek (niet in de volle zon) en geef regelmatig water. Na een scheutje water in de rozet kan een plant er weer dagenlang tegen. Plantenvoeding geven is niet nodig bij de Bromelia.

Kleurrijke Bromelia-familie

Bromelia is een hele grote, Zuid-Amerikaanse familie met verschillende types. Een speelse mix krijg je door af te wisselen in vormen en kleuren. De platte, roze bloemschermen in de vorm van een veer zijn van de Tillandsia. Aechmea ‘Blue Rain’ heeft luchtig paarse bloeiaren en de rode, puntige bloemen zijn van de Vriesea. Lastige namen? Geen nood, bij het tuincentrum en de bloemist kun je Bromelia’s live bekijken en lekker zelf kiezen.

bromelia mix
Bron: in samenwerking met Bromelia
Advertisement

Vorige artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties