vtwonen

5x lente-update voor je woonkamer

Het is lente, dus haal de Bromelia maar in huis! Deze Latina onder de woonplanten is flamboyant, vrolijk en sterk. Met de temperamentvolle kleuren en vormen haal je meteen het Copacabana-gevoel in huis. Met deze vijf snelle ideeën geef je je woonkamer een frisse update. (promotie)

1. Bromelia collectie

De Bromelia is er in zoveel soorten en kleuren dat kiezen misschien lastig wordt. Maar niets werkt in het voorjaar zo aanstekelijk als al die verschillende soorten en kleuren te combineren. Stal je mooiste exemplaren uit in een open kast en zet deze tegen een lichte muur.

Gekleurde planten

2. Pastel doet het wel

Hoe je de plant stylet, ligt helemaal aan je eigen smaak. Ben je niet zo van het schreeuwerige dan werken pasteltinten misschien beter voor je. In een grote witte mand kun je meerdere zacht bloeiende Bromelia’s door elkaar planten. De dieproze Bromelia Guzmania kleurt ton sur ton met de lichtroze bloemen van Bromelia Aechmea.

Guzmania en Aechmea

3. Trapsgewijze Bromelia’s

In Brazilië waar de plant in het wild voorkomt, staat de Bromelia bekend als ‘levend feestje’. Precies wat we willen in de lente. Gebruik verschillende soorten Bromelia’s in vorm, blad en kleur voor instant vrolijkheid. Stal ze bijvoorbeeld uit op een opgeknapte, oude keukentrap.

gekleurde planten

4. Rust in de basis

In een rustig en licht huis kan een lid van de Bromelia familie in pot al de toon zetten. Alle leden zijn van nature designobjecten. Probeer het eens met een Achmea of Vriesea. Kies hierbij voor lichte tinten.

Aechmea en Guzmania

5. Vlammend aan de muur

Ruimtegebrek bestaat niet. Bevestig een leuning aan de muur waaraan je hangpotten met Bromelia’s laat bungelen. Bromelia’s in bordeauxrood en oranje combineren vurig samen. Beschilder de potten met bordverf en je kunt ze straks beschrijven.

planten in bak
Bron: in samenwerking met Bromelia
Advertisement

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties